Connect with us

Hirdetés

technokrata

2003 legjobb asztali számítógépei, az Intel szerint

Laptop

2003 legjobb asztali számítógépei, az Intel szerint

Az Intel a napokban zajló Intel Fejlesztői Konfrencia keretein belül jelentette be a 2003. év Intel Innovatív PC díjának nyerteseit.

Az Intel immár ötödik éve részesíti elismerésben a kényelmesen használható rendszereket, kiemelkedő technológiai megoldásokat és csúcskategóriás kialakítást kínáló PC-s cégeket.

A tizenkét díjnyertes négy kategóriában aratott babérokat: fogyasztói asztali PC-k, üzleti asztali PC-k, hordozható PC-k és digitális médiacsatolók. Ez az első év, amikor az Intel Innovatív PC programjának keretei közt a digitális médiacsatolókat is díjazzák, arra az egyre terjedő gyakorlatra válaszul, hogy a felhasználók zenét, képeket vagy akár videókat vesznek át PC-ről és az otthoni hifiberendezésen vagy tévén játsszák le. Az összes 2003-as jelölt vizsgálatát és értékelését a Veritest, egy független tesztelő cég végezte.

A fogyasztói asztali gép kategória nyertese: Alienware Area-51
Az Alienware Area-51 egy csúcskategóriás, játékhoz készült gép, amelynek külseje egy földönkívüli fejét idézi. A gép egy Serial ATA meghajtót, 6.1-es hangrendszert, és egy hatféle szabványt fogadó médiakártya-olvasót tartalmaz. Négy előoldali USB-port is található benne a játékokhoz szükséges perifériák – botkormányok, fejhallgatók és játékkonzolok – csatlakoztatásához. Vezetékrendező megoldása segít rendet tenni a rendszer háta mögött uralkodó kábeldzsungelben. A hozzáférhető számítógépes információk elérhetők az íróasztal-felületen, így az rendelkezésre álló meghajtók/bővítőhelyek területének tételes lebontása, a telepített meghajtóprogramok és a teljesítményeredmények is.

A fogyasztói asztali gép kategória nyertese: HP Media Center PC
A HP Media Center PC minden funkciót egyesít a különféle típusú anyagok készítéséhez vagy élvezetéhez otthon, vagy egy kollégiumi szobában. A felhasználó kényelmesen nézhet tévéműsorokat vagy felveheti otthoni megtekintésre, ideiglenesen szüneteltetheti az élő műsort és azonnali visszajátszást kérhet. Házi videókat, diavetítéseket vagy saját zenelejátszási listákat állíthat össze. A HP Media Center PC egy több formátumot olvasó memóriakártya-olvasóval és vezeték nélküli billentyűzettel van felszerelve, a számítógép előoldalán pedig a legfontosabb funkciók gombjai találhatók, melyek segítségével válthatunk a tévé, a tájékoztató, a zene, a képek és a videók között.

Az üzleti felhasználású asztali gép kategória győztese: Dell Optiplex SX270
A Dell Optiplex SX270 elegáns, kisméretű gép, amely lapos monitorával első sorban a szűkös irodákba készült. Az SX270 a sokoldalúság érdekében egy üzem közben cserélhető média-fogadóhellyel van felszerelve. Az idei év üzleti kritériumai közül a biztonság volt a kiemelt téma; az SX270 pedig egy sor ehhez kapcsolódó funkcióval rendelkezik. A Dell háznyitási riasztás (Chassis Intrusion Alert) és konfigurációmódosítási riasztás (Configuration Change Alert) funkciója megbízhatóan értesíti az informatikai vezetőket, ha egy gépet kinyitottak vagy egy rendszerbe belenyúltak. Egy választható integrált intelligenskártya-olvasó segítheti a felhasználói azonosítást.

Az üzleti felhasználású asztali gép kategória győztese: HP Compaq d530 Ultra-slim Desktop
A HP Compaq d530 Ultra-slim Desktop olyan kisméretű kivitellel rendelkezik, amelyhez minimális alapterületre van szükség, és elég sokoldalú ahhoz, hogy a rendelkezésre álló toronyalappal kényelmesen konfigurálható legyen függőleges helyzetben is. A fali vagy asztal alatti tartóval még rugalmasabban alkalmazkodik a hellyel kapcsolatos követelményekhez. A régebbi rendszerek korlátaitól mentes kialakítás részeként USB 2.0 csatlakozásokkal van felszerelve a használat megkönnyítésére. Az USB- és Multibay-megoldások a perifériák egyszerű csatlakoztatását és olyan eszközök üzem közbeni kicserélését teszik lehetővé, mint a CD-RW, a DVD- és CD-meghajtó, a hajlékonylemez-meghajtó és más, jövőbeli hordozható tárolóeszközök – ezáltal pedig a felhasználók időt és pénzt takaríthatnak meg, mivel ugyanazokat a meghajtókat használhatják az asztali gépben és a HP üzleti noteszgépben.

Az üzleti felhasználású asztali gép kategória győztese: Lenovo YangTian S6000
A Lenovo YangTian S6000 egy olyan kisméretű PC, amelyet kifejezetten a kis üzleti felhasználók igényeihez terveztek. Az integrált akkumulátor elegendő energiát tárol a rendszer állapotának merevlemezre mentéséhez és a PC automatikus kikapcsolásához áramkimaradás esetére. A rendszert olyan szoftverrel szállítják, amely elősegíti a háttérmentések és rendszer-visszaállítások használatát. Egy láthatatlan merevlemez-partícióra előre feltelepítettek egy személyi tűzfalat, amellyel a fontos információk megvédhetők a véletlen törlésektől vagy a behatolástól.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés