Connect with us

Hirdetés

technokrata

És Te mire használod az egered?

Laptop

És Te mire használod az egered?

Szabadfogású számítógép verseny 19 év alatti fiataloknak.

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Szabadfogású számítógép címmel versenyt hirdet az informatika iránt fogékony, 19 év alatti fiatalok számára. A versenyen minden számítógéppel készített pályamű esélyes lehet, így például játékok, animációk, portálok, honlapok, szoftverek vagy akár robotok. Az alkotások leadási határideje 2003. november 3. 24:00 óra. A verseny győztesei értékes nyereményeket vehetnek át.

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ közel hétéves tevékenységében kiemelten fontos szerepet játszik a digitális kultúra magyarországi terjesztése. Ebben a szellemben meghirdetett pályázatának célja a 19 év alatti fiatalok számítógéppel készített műveinek összegyűjtése és kiállítása. A szervezők a formális számítástechnikai ismereteket meghaladó, újszerű, ötletes pályamunkákat várnak. Így számos alkotás esélyes lehet, például játékok, animációk, portálok, honlapok, szoftverek vagy akár robotok.

„Versenyünkkel ösztönözni szeretnénk a 19 év alatti korosztályt egyedi, számítógéppel készített munkák létrehozására, valamint az Internet adta lehetőségek újszerű felhasználására.” – mondta Peternák Miklós, a C3 igazgatója. „Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, mint a verseny fővédnöke, fontosnak tartja, hogy minél több tehetséges fiatal tudja kamatoztatni tudását.”- tájékoztatott Csepeli György, az IHM politikai államtitkára.

A Magyarországon első alkalommal megrendezésre kerülő verseny ötlete Ausztriából származik. A C3 egyik partnerintézménye, a linzi Ars Electronica Központ már hatodik éve rendezi meg sikeresen a Cybergeneration U19 rendezvényét hasonló korosztálynak, melynek tapasztalatai alapul szolgálnak a hazai megmérettetéshez is. A szervezők a pályázatokat 2003. szeptember 15-től várják, beadási határidő 2003. november 3-a, éjfél.

A beadott pályaműveket informatikai szakemberekből, pedagógusokból és művészekből álló zsűri értékeli. A verseny támogatóinak köszönhetően a versenyzők rendkívül értékes díjakat nyerhetnek: így Origo ösztöndíjat (havi 100 ezer forint ösztöndíj 1 évre), HP Compaq nx9005 notebookot, Axelero szélessávú Internet-előfizetést, HP Photosmart c735-ös digitális fényképezőgépet és pendrive-ot a Sulinettől. A zsűri a kiemelkedő teljesítményeket korosztályonként is díjazza. A díjnyertes munkák egy nagyszabású rendezvény keretében a Millenáris Parkban kerülnek bemutatásra.

A versenyt kezdeményező C3 Kulturális és Kommunikációs Központ 1996 óta működik Magyarországon, 1999-től mint közcélú alapítvány. A közép-kelet európai régióban egyedülálló, új típusú intézmény a kommunikációval és kultúrával kapcsolatos véleménycserék és újítások nyilvános színtereként segíti az új médiumok széleskörű elterjedését, innovatív használatát, többek között ösztönözve az érdeklődőket és pályázókat az Internet megismerésére, alkalmazására, vizsgálatára.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés