Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csepeli György politikai államtitkár a Szabadfogású Számítógép verseny meghirdetésén

Laptop

Csepeli György politikai államtitkár a Szabadfogású Számítógép verseny meghirdetésén

A Magyarországon első alkalommal megrendezésre kerülő, 19 év alatti fiataloknak szóló kreatív számítógépes verseny fő támogatója az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.

2003. szeptember 15-én, hétfőn Csepeli György, az IHM politikai államtitkára részt vett a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány által szervezett Szabadfogású Számítógép versenyt meghirdető sajtótájékoztatón. A Magyarországon első alkalommal megrendezésre kerülő, 19 év alatti fiataloknak szóló kreatív számítógépes verseny fő támogatója az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.

A Szabadfogású Számítógép című verseny az informatika iránt fogékony, 19 év alatti fiataloknak szól. A versenyen minden számítógéppel készített pályamű esélyes lehet, így például játékok, animációk, portálok, honlapok, szoftverek vagy akár robotok. Az alkotások leadási határideje 2003. november 3. 24:00 óra. A verseny győztesei értékes nyereményeket vehetnek át. A versennyel kapcsolatos információk (pályázati feltételek, nevezési lap) megtalálhatóak a verseny honlapján.

A Magyarországon első alkalommal megrendezésre kerülő verseny ötlete Ausztriából származik. A C3 egyik partnerintézménye, a linzi Ars Electronica Központ már hatodik éve rendezi meg sikeresen a Cybergeneration U19 rendezvényét hasonló korosztálynak, melynek tapasztalatai alapul szolgálnak a hazai megmérettetéshez is.

A beadott pályaműveket informatikai szakemberekből, pedagógusokból és művészekből álló zsűri értékeli. A verseny támogatóinak köszönhetően a versenyzők rendkívül értékes díjakat nyerhetnek: ösztöndíjat, informatikai eszközöket és szélessávú Internet előfizetést. A zsűri a kiemelkedő teljesítményeket korosztályonként is díjazza. A díjnyertes munkák egy nagyszabású rendezvény keretében a Millenáris Parkban kerülnek bemutatásra.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés