Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új változat a norvég Opera böngészőből

Laptop

Új változat a norvég Opera böngészőből

Az Opera kiadta legújabb, 6.03-as verziószámot viselő, Mac OS X-hez fejlesztett böngészőjét.

A Macintosh operációs rendszer, a Mac OS X legújabb változata, a kódnéven Párducnak emlegetett verzió megjelenése indukálta a norvég fejlesztőket arra, hogy kiadják böngészőszoftverük legfrissebb, 6.03-as variánsát. A skandináv programozócsapat elmondása szerint azért volt szükség az újításra, hogy az Opera kompatibilis legyen az Apple hamarosan érkező, felfrissített operációs rendszerével. A Mac OS X 10.3-as verziószámot viselő Párduc egyébként még az év vége előtt meg fog jelenni.

A norvégok piacára nézve fenyegetést jelentett a Steve Jobs cége által fejlesztett Safari böngésző, melynek elindulásakor az Opera azzal riogatott mindenkit, hogy nem fog több browsert kiadni a Mac-es közösség számára. Hasonlóan cselekedett a Microsoft is, később azonban a norvégok visszakoztak (míg Redmond nem).

Akárhogy is, de a Mac-es Opera késésben van a Windows-ossal szemben. A Microsoft operációs rendszere jelentette környezetben ugyanis már elég régóta elérhetők a böngésző hetes változatai. A norvég fejlesztőgárda ugyan ígéretet tett, hogy felpörgeti a szoftver készítésének menetét Macintosh alatt is, ám erre egyelőre még nem sok bizonyítékot láttunk.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés