Connect with us

Hirdetés

technokrata

Samsung házimozi-rendszer – a hang visszaverődését használja ki

Laptop

Samsung házimozi-rendszer – a hang visszaverődését használja ki

A Samsung egy olyan házimozi-rendszerrel jelenik meg a világpiacon, melyhez nem szükséges hátsó hangszóró.

A cég egy nyilvános bemutatón fedte fel az általa fejlesztett legújabb házimozi-technológiát, és házimozi-rendszerekkel kapcsolatos stratégiáját. A hangvisszaverődést kihasználó technológiát (rear reflection technology) alkalmazó Samsung HT-DB760R modell az egyszerű üzembe helyezés, a kiváló hangminőség és az egyéni megjelenés által emelkedik ki a házimozi-rendszerek sorából. A térhatású hangrendszer az első és hátsó hangszórókat egy egységben tartalmazza, így leegyszerűsíti a hely- és vezetékproblémákat. A Samsung új rendszere áttörést jelent, hiszen hátsó hangszórók nélkül biztosítja ugyanazt a hangminőséget, mint az 5.1 csatornás házimozi-rendszerek.

Az év korábbi részében a Samsung befejezte saját super-Digital Sound Master (sDSM) technológiájának fejlesztését, mely a hangmezőt digitális jelfeldolgozási eljárásokkal teszi optimálissá. A korszerű digitális technológia megakadályozza a hang közvetlen átvitelét a hátsó oldalra, így az elölről hallatszik. A hangkompenzációs technológiával a falról visszaverődő hangok is kihasználhatók. Az sDSM technológia automatikus hangkalibrációt (Auto Sound Calibration) is kínál, mely optimális 5.1 csatornás hangkimenetet eredményez a hangszórók távolságától, kimenetétől és a hangfrekvenciától függetlenül, bármilyen elrendezéshez.

A technológia élő térhatással (Live Surround Mode) idézi a színházak és koncerttermek hangulatát, a Super 5.1 Channel funkció a kétcsatornás CD és TV hanganyagokat 5.1 csatornás hangzásúra konvertálja, a Magic Headphones funkció pedig bármilyen fülhallgatón képes visszaadni a térhatású hangzást.

A HT-DB760R házimozi-rendszer várhatóan 1 millió koreai wonnál kevesebbe fog kerülni. A termék jelenleg Magyarországon nem kapható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés