Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar szoftver a Microsoft támogatásában

Laptop

Magyar szoftver a Microsoft támogatásában

A magyar Anasco Informatika által kifejlesztett elektronikus felvételi vizsgarendszer egy amerikai Microsoft konferencián mutatkozik be a nagyközönség számára.

A rendszerfejlesztéssel, pénzügyi és gazdasági tanácsadással foglalkozó Anasco Informatika vezetője, Farkas Viktor elmondta, hogy a VálaszOK nevű szoftver számítástechnikai szakemberek tízezrei előtt mutatkozik be. Erre július 15-20. között kerül sor az USA-ban található New Orleansben – a Microsoft itt tartja ugyanis globális konferenciáját. Ennek ellenére nem ismeretlenként debütál majd a program, hiszen a Microsoft Magyarország jelenleg is használja a VálaszOK-ot, referencia alkalmazásként. Ez azt jelenti, hogy ha hasonló program iránt merül fel kereslet, a Microsoft az Anasco fejlesztését ajánlja.

Farkas Viktor többek között beszámolt arról is, hogy az idén júniusban először alkalmazhatták élesben programjukat: a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi karán négy nap alatt közel 1.300 felvételiző vizsgázott le sikeresen, a szoftver közreműködésével. Ennek tükrében egyébként ősztől tárgyalások kezdődnek a felsőoktatási intézménnyel a szoftver összes karra kiterjedő üzembeállításról.

Amint azt az Anasco informatikai vezetője elmondta, az 1999 óta folyamatosan fejlesztett program egy olyan ˝e-learning˝ típusú rendszer, amely képes lebonyolítani számítógépes vizsgáztatásokat. Legfontosabb része a vizsgáztató modul, amely köré épül szinte az összes funkció.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés