Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már a Kazaa is blokkolja a jogvédők kutakodását

Laptop

Már a Kazaa is blokkolja a jogvédők kutakodását

Igaz, csak a Light változat rendelkezik a jogvédő szervezetek keresése elleni védelemmel; ez verzió azonban a reklámoktól való mentessége miatt már korábban is közkedvelt volt, így valószínűleg nagy népszerűségnek örvend majd a file-cserélők körében.

Kezdődött a Peer Guardiannal, majd több, erre szakosodott hálózat is alkalmazni kezdte – node miről is van szó? Egy olyan védelemről, mely megakadályozza, hogy a megosztott tartalmakat a jogvédő szervezetek is megtekinthessék; hogy kutathassanak merevlemezeinken. Már az első ilyen megoldás megjelenésekor megjósoltuk, hogy hamarosan széles körben, letöltőprogramokba integráltan megjelenik majd ez a lehetőség. Nos, a Kazaa Lite talán elsőként alkalmazza ezt, a népszerűbb letöltő-szoftverek közül.

A 3 MB-osra hízott telepítő installálását követően a szoftver a Peer Guardian IP listáját használja a kíváncsi szemek elkerülésére. Ezzel a listával megakadályozza, hogy akár TCP, akár UDP kapcsolattal bárki is csatlakozzon az őt futtató számítógéphez a tiltott IP-címekről. Talán ez minket, magyarokat annyira nem érint (nem valószínű, hogy az USA-ból bárki is pert indítana egy magyar file-cserélő ellen, mondjuk egy Metallica számért), ám angolszász területen bizony akár bírósági eljárás is fenyegetheti már a peer to peer hálózatokat használókat.

Természetesen ezen opción felül több egyéb funkcióval is bővült a program (a Windows XP stílusú kinézetet már meg sem említve). Például támogatja a többfelhasználós üzemmódot, már nem igényel program-újraindítást a beállítások megváltoztatása, illetve a letöltések folytatásának kezelése is javult. Emellett apróbb-nagyobb hibákat is kiiktattak a fejlesztők – no és természetesen ezen változat is teljesen reklám- és spyware mentes (szemben az ˝eredeti˝ Kazaa-val).

A szoftver letölthető szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés