Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagy teljesítményű új HP szerverek

Laptop

Nagy teljesítményű új HP szerverek

A HP tegnap bemutatta 1,5 és 1,3 GHz-es Itanium 2 processzorra épülő, nagy teljesítményű szervereinek új ˝Integrity˝ családját.

Ezzel a bejelentéssel a cég célja a nagyvállalatok számára egy költséghatékony, nagy teljesítményű, több operációs rendszert futtató architektúra bevezetése, mely alkalmazkodóképessége révén jobban tervezhetővé teszi a számítástechnikai kiadásokat. Ezen előnyökön felül az Itaniumra való átállás hátterében egy ideális alkalmazás- és szerverkonszolidációs, gazdaságos környezet létrehozása állt.

A bemutatott termékek (HP Superdome, négyprocesszoros HP rx 5670 és kétprocesszoros HP rx 2600 Itanium 2 alapú szerverek) kiválóan megállják helyüket a komoly követelményeket támasztó nagyvállalati alkalmazások: pl. integrált vállalatirányítás, üzleti információs és online tranzakciófeldolgozási rendszerek futtatásakor. A teljes független szoftverfejlesztői kör támogatja az új HP Integrity családot és ezt már éles környezetben mért benchmark-eredmények is bizonyítják: pl. az eddig csak UNIX-ot futtató HP Superdome a Madison processzorral a világ leggyorsabb Windows/SQL szerverévé vált.

A HP új 64 bites Integrity kiszolgálókból és 32 bites ProLiant rendszerekből álló portfóliója képviseli jelenleg a piac legteljesebb ipari szabványos szerverkínálatát: 1-2 processzoros, alapszintű kiszolgálóktól kezdve egészen a 64 processzoros HP Integrity Superdome rendszerig terjed. A HP Integrity szervercsalád magában fogja foglalni a jövőben az összes Intel processzor alapú szervereket 64 és 32 biten is. A bejelentés részét alkotja az előzőeken felül a HP Services támogatási programja is, ennek értelmében dinamikusan követhetővé (azaz igény szerint csökkenthetővé és növelhetővé) válik a pillanatnyi felhasználáshoz kötödő support támogatás.

A fent említett termékbejelentések szorosan illeszkednek a cég nemrég nyilvánosságra hozott Adaptive Enterprise névre keresztelt nagyvállalati stratégiájába.Ez elsősorban azokat a vállalatokat és informatikai vezetőket veszi célba, akik szeretnének többet kihozni IT-környezetükből és partnerkapcsolataikból – azaz magasabb szintű elszámoltathatóságra, reagálókészségre és jobb informatikai beruházásmegtérülésre vágynak. Ennek jegyében a vállalat új szolgáltatásokat, szoftvereket és megoldásokat, valamint új nagyvállalati referencia-architektúrát mutatott be, melyek abban kívánnak segítséget nyújtani a vállalatok számára, hogy üzleti és informatikai tevékenységük szorosabb összehangolásával hatékonyabban mérhessék, tervezhessék meg és kezelhessék a környezetükben lezajló változásokat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés