Connect with us

Hirdetés

technokrata

További részletek az Intel jövőbeni terveiről

Laptop

További részletek az Intel jövőbeni terveiről

Tegnap írtunk a Dothan kódnevű processzor megjelenésének váratlan előrehozásáról, mára már ezzel (és még más CPU-kkal) kapcsolatban még további információk állnak rendelkezésre.

Tegnapi hírünkben kitértünk a Dothan előrehozott megjelenési idejére: az Intel a 90 nanométeres gyártási eljárással készített Pentium M (ez lenne a Dothan) processzorát ugyanis még ez év harmadik negyedévének végén, vagy a negyedik negyed elején (tehát szeptember-október magasságában) ki kívánja adni, 640 dolláros áron. Ez a tempó azért is meglepő, mert tavasszal még csúszásokról lehetett olvasni.

A 2 MB-os másodszintű cache-sel és 400 MHz-es rendszerbusszal bíró Dothan órajele még a sok tartalékot magában rejtő 90 nanométeres gyártási eljárásnak köszönhetően sem szökik fel túlságosan (megjelenésekor 1,8 GHz-es lesz a legnagyobb teljesítményű példány). Ezzel egy időben kerülnek piacra az alacsony energiaigényű, Dothan CPU-k is: elsőként az 1,2 GHz-es változat, amelyet a 100 MHz-cel nagyobb órajelű társa követ (ugyanekkor debütál majd az 1 GHz-es ultraalacsony energiafogyasztású Dothan is).

Változás várható a mobil Celeronok terén is. Jelenleg ezen processzorok 256 KB cache-sel és 133 MHz-es rendszerbusszal kerülnek forgalomba, ám 2004 első negyedére az 1,3 GHz-es mobil Celeron 400 MHz-es FSB-vel és 512 KB-nyi másodszintű gyorsítótárral büszkélkedhet. Ezzel egy időben lát napvilágot a 800 MHz-es, ultraalacsony energiafogyasztású változat is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés