Connect with us

Hirdetés

technokrata

Toshiba Portege M100: mobilitás kompromisszumok nélkül

Laptop

Toshiba Portege M100: mobilitás kompromisszumok nélkül

A Toshiba másik, noteszgép mércével mérve is könnyű eszköze az R100-ashoz képest nagyobb tudással rendelkezik, ugyanakkor megtartotta mobilitás iránti elkötelezettségét.

Ugyan az ultraportabilis, azaz a hordozhatóságot minden szempontnál előrébb helyező noteszgépek összes részesedése a notebook piacon 10 százalék alatt van, mégis foglalkoznak vele a gyártók. Ennek főként az az oka, hogy ezek nem az olcsó kategóriába tartoznak, így a rajtuk realizálható árrés is nagyobb, mint a budget vagy a középkategóriában elhelyezkedő noteszgépek esetében.

Nézzük ezen Portege jellemzőit! Kijelzőjének mérete ugyanakkora, mint az R100-asé: a 12,1 colos LCD XGA (1024×768 pixel) felbontás megjelenítésére képes. Grafikus vezérlője az Intel 855GM lapkában található, amely az operatív tárból biztosít magának memóriát. 1,2 GHz-es Pentium M CPU került a noteszgép alaplapjába.

Operatív tára 256 vagy 512 MB lehet, amit igény szerint akár 2 GB-ig is lehet bővíteni. Merevlemezének kapacitása sem hagy semmilyen kívánnivalót maga után: a 40 GB-os háttértár szűkösségét érzők akár 60 GB-os modellt is választhatnak. A winchester lemezei egyébként percenként 5400 fordulatra képesek. Az R100-as hátránya – miszerint sem floppy, sem optikai meghajtóval nem rendelkezik – itt már nem jelentkezik: a vevő DVD-ROM-mal, DVD/CD-RW-vel vagy DVD-Multi meghajtóval is kérheti a Portege M100-ast.

Rendelkezik két darab 2.0-s USB, egy IEEE 1394-es iLINK és egy 1-FIR porttal is. Emellett található benne egy 10/100 Mbps-os integrált Ethernet csatoló és egy 56 Kbps-os, szintén integrált modem. No és ha már Pentium M processzor került bele, akkor törvényszerű, hogy nem maradhatott ki az Intel Pro Wireless 802.11b vezetékmentes hálózati kapcsolódást biztosító modul sem.

A Toshiba Portege M100-as megnövelt kapacitású akkumulátora révén akár közel 9 órán keresztül is üzemképes. Ára 2200 és 3050 dollár között mozog (kiépítéstől függően), mely magában foglalja az előre feltelepített Windows XP Professionalt is.

Fizikai paraméterek

Tömeg: 1,996 kg
Méret: 26,5×24,5×3,2 mm



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés