Connect with us

Hirdetés

technokrata

Toshiba Portege R100: ultrakönnyű noteszgép

Laptop

Toshiba Portege R100: ultrakönnyű noteszgép

A Toshiba legkönnyebb noteszgépei mind a Portege családba tartoznak. Ezek között azonban új király született: a Portege R100 alig nehezebb 1 kilogrammnál!

A kicsiny méretű noteszgépek jelentik hordozhatóság szempontjából az elitet. Ennek többnyire azonban vannak hátulütői is: kicsiny kijelző, kényelmetlen billentyűzet. Nem tökéletes a Toshiba új notebookja sem, de törekszik rá.

Kijelzőként egy 12,1 colos LCD-vel áll a felhasználó rendelkezésére, ami nem mondható túl nagynak, ám ezen XGA (1024×768 pixel) felbontás megjelenítésére képes. Grafikus vezérlője Trident márkájú (XPm32 LP), amely az operatív tárból biztosít magának 32 MB-nyi memóriát. Az elsősorban vállalati vezetők, és a sokat utazók számára kifejlesztett eszköz egy még pont elegendő teljesítményű processzort kapott: egy 1 GHz-es Pentium M (nem P4-M!) CPU került a noteszgép alaplapjába.

Operatív tára 256 MB, ami ekkora méretek esetén bőven megfelel. Merevlemezének kapacitása sem hagy semmilyen kívánnivalót maga után: a 40 GB-os háttértár az ilyen környezetben használatos alkalmazások számára több mint elegendő. A winchester egyébként a vékonyságra törekvés jegyében mindössze 1,8 col ˝vastag˝. Az R100-as hátránya, hogy sem floppy, sem optikai meghajtóval nem rendelkezik; ez utóbbi mindenképpen áldozat a hordozhatóság oltárán.

Rendelkezik viszont USB porttal (2 darab 2.0-s szabványúval), aminek révén szinte bármilyen eszköz csatolható hozzá. Emellett található benne egy 10/100 Mbps-os integrált Ethernet csatoló és egy 56 Kbps-os, szintén integrált modem. No és ha már Pentium M processzor került bele, akkor törvényszerű, hogy nem maradhatott ki az Intel 802.11b vezetékmentes hálózati kapcsolódást biztosító modul sem.

A Toshiba Portege R100-as megnövelt kapacitású akkumulátora révén akár 6 és fél órán keresztül is üzemképes. Ára 2300 dollár, mely magában foglalja az előre feltelepített Windows XP Professionalt is.

Fizikai paraméterek

Tömeg: 1,1 kg
Méret: 28×22,5×1,75 mm



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés