Connect with us

Hirdetés

technokrata

VMware: előretörőben a virtuális számítástechnika

Laptop

VMware: előretörőben a virtuális számítástechnika

A VMware új szoftverével lehetővé válik a virtuális számítógépeket futtató valós hardver cseréje úgy, hogy közben a virtuális gépek nem állnak le.

A kaliforniai Palo Alto székhelyű VMware magát a virtuális számítógépek, operációs rendszerek létrehozásával írta be az IT-világ névtárába. A cég nemrég bejelentette, hogy létrehozták a Control Center szoftvert, mely többek között lehetővé teszi a virtuális számítógépeket alkalmazóknak, hogy anélkül lehessen például egyik szerverről a másikra átköltöztetni ezeket, hogy működésükben szünetet kellene tartani. Ezen újítás révén jóval könnyebbé és biztonságosabbá válhat a hardverfejlesztés. Szintén nagy hasznát lehet venni, ha néha egy-egy virtuális számítógépnek szüksége van nagyobb teljesítményre, vagy ha az adott ˝vason˝ elromlik egy hardvereszköz – a csere gördülékenyen végrehajtható.

Emellett más funkciók is segítik az adminisztrátorok munkáját. A távoli menedzsment egyéb eszközei révén például a különböző virtuális számítógépek teljesítménye is figyelemmel követhető, de megváltoztathatók az egyes rendszerekhez rendelt erőforrás (memória) nagysága is. A szoftver bétatesztelése már beindult, s a végleges változat még 2003-ban piacra kerül.

Diane Greene, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy a tavalyi évhez képest 100 százalékos bevétel-növekedést produkáltak a szoftver bővülő eladásainak köszönhetően. Greene elmondása szerint a piac összes szintjét lefedik, kezdve a munkaállomásoktól egészen a szerverekig. Annyira sikeres a cég, hogy már felvásárlási ajánlat is érkezett a Microsofttól, de a VMware egyelőre kitart.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés