Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft leállította a Mac-es Internet Explorer fejlesztését

Laptop

A Microsoft leállította a Mac-es Internet Explorer fejlesztését

Redmondban úgy döntöttek, hogy leállítják böngészőszoftverük Macintosh gépekre való fejlesztését, az Apple Safari browsere miatt.

Habár a szoftverfejlesztő gigász továbbra is biztosítani fogja a biztonsági és teljesítménynövelő frissítéseket Macintosh-okon futó böngészőjéhez, több új, nagy kiadás nincsen tervbe véve – értesítette a nyilvánosságot Jessica Sommer, a Microsoft termékmenedzsere. Ennek okául az Apple által készített Safari böngésző megjelenését hozták fel; a Microsoft úgy érzi, hogy a felhasználók számára jobb választás az Apple browsere, folytatta Sommer. Közölte azt a tényt is, hogy ezen a platformon az Apple egyértelmű előnyben van, hiszen a Microsoftnak nincsen hozzáférése az operációs rendszerhez – ami pedig szükséges lenne a versenyzés szempontjából. (Milyen érdekes, hogy windowsos környezetben ugyanez a helyzet (a Microsoft javára), mégis számos egyéb böngésző létezik ezen OS-re.)

˝Nem tervezünk Internet Explorer 6-ost Mac OS-re.˝ – mondta Sommer. ˝A Safari jobb választásnak bizonyult az Apple felhasználók számára.˝ Ez a kijelentés már csak annak fényében is érdekes, hogy a Safariból még nem jelent meg végleges változat, csak a bétát adták ki. Vajon mi lehet annak az oka, hogy ilyen átlátszó indokkal vonul ki a Microsoft erről a piacról? Az a vélekedés nem lehet helytálló, hogy így szeretné a Mac OS-sel rendelkezőket Windows vásárlására ösztönözni, hiszen ehhez egyrészt számítógépet is kellene váltani, másrészt a szintén erre a platformra készített Office fejlesztésével egyáltalán nem álltak le. Igaz, áthidaló megoldást hozhat az úgynevezett Virtual PC nevű szoftver kiadása, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy windowsos programokat futtassanak Mac-es környezetben.

A Microsoft Mac-es weboldalán (Mactopia) továbbra is letölthető maradt az Internet Explorer jelenlegi verziója, sőt, a mai nap folyamán még egy új változat (5.2.3) is meg fog jelenni. További frissítések elől sem zárkózik el a Microsoft, de hogy ebből mennyi lesz, azt Sommer nem tudta megmondani. ˝Attól függ, hogyan alakulnak a dolgok˝ – fogalmazott rejtélyesen a termékmenedzser.

Jelenleg körülbelül az Internet Explorer részesedése a világ összes böngészőjéből valahol 95 százalék környékén áll (a WebSideStory piackutató felmérése szerint), melyet a Netscape követ 3 százalékkal (és ez hamarosan gyorsan apadni fog, köszönhetően a nemrég született Microsoft – AOL megállapodásnak). A többiek osztoznak a fennmaradó részen (ami alig több mint 1 százalék).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés