Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lopásgátló szoftver

Laptop

Lopásgátló szoftver

A számítógépeket, de különösen a könnyű és mobil noteszgépeket enyveskezű tolvajok nem túl nagy erőfeszítéssel elemelhetik. Ez ellen szinte lehetetlen védekezni, de hogy ne vesszen nyoma az eltulajdonított eszköznek, arra van megoldás…

A Phoenix Technologies és a Softex összefogtak és létrehozták a TehftGuardot, amely tulajdonképpen egy lopásgátló szoftver. Önmagában ugyan nem képes megakadályozni a számítógép eltűnését, ám tulajdonosa értesítésének képességével visszatartó erőt jelenthet a tolvajok számára.

Operációs rendszertől függetlenül abban rejlik a TheftGuard erőssége, hogy az eltulajdonítást követően amennyiben Internetre csatlakoznak az eszközzel, máris bemérhető, hogy helyileg hova került a számítógép. Minden alkalommal, amikor a lopott eszközzel fellépnek az Internetre, a TheftGuard értesíti website-ját, ahol minden hardverkonfiguráció rendelkezik egy regisztrációs kóddal. Ennek alapján az eredeti tulajdonos beavatkozhat a számítógép működésébe: tönkreteheti a hardvert vagy az összes rajta levő adatot kitörölheti; egyúttal meghatározva az IP-címet, ami alapján már könnyen behatárolható, hol használták az ellopott eszközt.

Operációs rendszertől függetlenül, mert a Softex programja a Phoenix úgynevezett Core Managed Enviroment szoftverét használja működésére, ami a BIOS köré épül. Ennek köszönhetően akkor is ugyanakkora esély van az ellopott számítógép megtalálására, ha abban kicserélték a merevlemezt (igaz, ebben az esetben az adatokat már nem érheti el a tulajdonos).

Mennyire lesz népszerű ez a megoldás? A fejlesztők nem közöltek nagyravágyó terveket, a Phoenix mindösszesen csak annyit mondott, hogy évente több mint százmillió új rendszerbe kerülnek be BIOS-aik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés