Connect with us

Hirdetés

technokrata

Citrix MetaFrame az EU-csatlakozás szolgálatában

Laptop

Citrix MetaFrame az EU-csatlakozás szolgálatában

Közép-Kelet-Európa számos állami és üzleti szektorba tartozó szervezete számára nyújt tökéletes megoldást a Citrix, amely az elmúlt év folyamán 35%-os növekedést ért el a régióban, beleértve Oroszországot is.

Az EU politikai bővítésével és a kibővülő EU közös piaccal új lehetőségek nyílnak a kormányok és a vállalatok számára. A tagjelölt Magyarország, Cseh Köztársaság, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Észtország Lettország, Litvánia, csatlakozása 2004-re ütemezhető. A többi tagjelölt ország, Románia és Bulgária csatlakozása 2007-ben várható. A tagjelölt országok kormányai alapvető fontosságúnak értékelik a gazdasági reformok végrehajtását, kiegyensúlyozott állami költségvetés, modern bank- és liberális adórendszer kialakítását. Az e-kormány koncepciója már utat tört magának, és “papírhegyek” helyett a papír nélküli kormányzat egyre inkább valósággá válik a régióban. A következő lépés ezekben az országokban az e-szavazás és egy elektronikus választói rendszer bevezetése lesz.

A Citrix MetaFrame technológia tökéletes eszköz ezen folyamatok felölelésére. A MetaFrame Access Suite lehetővé teszi a szükséges adatok egyszerű és biztonságos hozzáférését bárhonnan, bármikor, gyakorlatilag bármilyen eszközön és kapcsolaton keresztül.

A Citrix EMEA(Európa, Közel-Kelet, és Ázsia) régió megközelítőleg 65 millió USD negyedéves bevételt könyvelhetett el. A Citrix az EU bővítés alatt álló országokban, és Oroszországban a múlt év folyamán 35%-os növekedést ért el.

Számos közép-kelet-európai állami szervezet használja a Citrix MetaFrame technológiát, köztük a Szlovák Pénzügyminisztérium, az Orosz Adóhivatal, Magyarországon a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, és a Kulturális Örökség Minisztériuma. Ezen szervezeteknél egyre inkább nyilvánvalóvá válnak a hagyományos kliens-szerver rendszer hátrányai hiszen ez a rendszer rendkívül költségigényes, kiterjedt támogatást és forrásokat igényel, miközben a működtetéséhez szükséges technológia nagyon gyorsan elavul. A Citrix szerint a csatlakozó országok állami szervezetei egyre inkább az új technológia alkalmazása felé fordulnak, melynek célja az információkhoz és szolgáltatásokhoz való egyszerűbb hozzáférés biztosítása Web-portálok segítségével, hogy a köz szolgálata magasabb szinten, nagyobb hatékonysággal és megbízhatósággal, fokozottabb ellenőrzés mellett, valamint kisebb költségekkel történjen.

A régióban működő jónéhány vállalat vizsgálja át üzleti portfolióját, kiértékelve saját gyenge pontjait és erősségeit, csakúgy mint üzleti lehetőségeit a hazai piacon és külföldön egyaránt. Ezek a vállalatok a Citrix partnerekhez fordulnak, hogy felkészülhessenek a csatlakozás utáni erős versenyre. A Citrix Megoldások Hálózat jelenleg 12 Platinum partnerrel rendelkezik Közép-Kelet-Európában. Magyarországon a Citrix ügyfelei közé tartozik töbek között a MOL, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Fővárosi Földhivatal, a Hitelgarancia Rt., UPC Hungary és az Akzo Nobel Coatings.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés