Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább nő a vezető call center szolgáltató rendszere

Laptop

Tovább nő a vezető call center szolgáltató rendszere

Call center bővítés az Euronettől.

A Marketlink megújult call centerében egyidejűleg akár 100 operátor és 120 automatikus csatorna bonyolíthatja le a bemenő és kimenő hívásokat az Euronet által megvalósított megoldás révén.

A Marketlink 1996-ban jelent meg Magyarországon, és azóta az egyik piacvezetővé vált a call center szolgáltatások területén. Ez az – itthon még viszonylag kevéssé elterjedt – szolgáltatás lehetővé teszi cégek számára, hogy esetenkénti nagyobb szabású kimenő vagy bemenő kampányokat bonyolítsanak le anélkül, hogy az ehhez szükséges hardver, szoftver, illetve munkaerő biztosításába, valamint a speciális szaktudásba invesztálniuk kellene.

A Marketlink call centere a legkülönbözőbb jellegű ügyfelek kampányait bonyolítja le, megbízóik között bankok, gyógyszerészeti cégek és légitársaságok egyaránt helyet kapnak. Hátterét az Euronet Rt. által 1999-ben megvalósított Avaya Definity-alapú call center megoldás biztosítja. Az akkor kiépült rendszer mintegy 100 operátort és több tucat automatikus hívást kezelt egyidejűleg, de ez a kapacitás kezdett szűkössé válni. A 2003 elején elhatározott és megvalósított hardvercserével 120-ra nőhet a rendszer által kezelt hívások száma. Az Euronet által javasolt hardver egy IBM Direct Talk szerver lett, Microsoft operációs rendszerrel.

A call center megoldás nem változott az eredeti kiépítéshez képest: továbbra is az Avaya Definity megoldásán fut a rendszer, gyakorlatilag folyamatosan és zavartalanul. Maga a hardvercsere is gördülékenyen zajlott: az Euronet alapos tervezése és gondos előkészítése következtében, gyakorlatilag alig kellett megszakítani a folyó munkákat. Az Euronet nem csak a rendszer szállításában és implementálásában vett részt, hanem segítette a Marketlinket, hogy egy kedvező finanszírozási konstrukció révén a költségek időben eloszlatva jelentkezzenek.

Sas Tibor, az Euronet Rt, üzletfejlesztési igazgatója elmondta: „Nyugaton, például Angliában a call center operátorok már számottevő tömeget tesznek ki, egy felmérés szerint elérik a dolgozó lakosság 1,5 százalékát. Magyarországon ez az arány körülbelül tizede lehet az angliainak – ami jól mutatja a lemaradásunkat, és jelzi a fejlődéslehetőségeit. Azt gondolom, hogy az internet terjedése mellett továbbra is az emberek közötti, hang-alapú kommunikáció marad a meghatározó, és tovább nő a telefonos kapcsolatok, információszolgáltatás, ügyintézés és ügyfélkapcsolat-kezelés jelentősége.”

Kendefi Attila, a Marketlink Call center menedzsere teljesen elégedett az Euronet által szolgáltatott megoldással. „Tevékenységünk alapja a kiválóan működő hívásközpont, és az Euronet biztosítja, hogy technikailag is folyamatosan az élen maradjunk. Naponta 20-30 ezer hívást bonyolít le a 100 operátorral működő központunk, miközben 180 embernek biztosítunk munkát – ez csak valóban profi technikai háttérrel lehetséges, és ehhez az Euronetben jó partnerre leltünk.”

Az Euronet Rt. ügyfélkapcsolati divíziója biztosítja a technológiai hátteret a call centerek telepítéséhez, megvalósításához, amelyben egyaránt helyet kapnak a világ vezető gyártóinak termékei és saját fejlesztésű megoldások, és ehhez adódik hozzá az Euronet munkatársainak több évre visszatekintő tapasztalata, szakértelme.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés