Connect with us

Hirdetés

technokrata

Palm OS 6 – még idén

Laptop

Palm OS 6 – még idén

A palmtopokhoz készített Palm operációs rendszer következő verziója még az idén elkészül.

12-18 havonta kerülnek ki a nagyobb OS kiadások – közölte Albert Chu, a PalmSource üzleti fejlesztés részlegének elnöke. A 6-os változat ugyan még az idén megjelenhet, ám az ezt használó eszközök majd csak a jövő év közepén debütálnak – jegyezte meg Chu.

Dave Nagel, az PalmSource vezérigazgatója a jövőbe vezető evolúciós útként jellemezte a Palm OS 6-ot. Az operációs rendszert a vezetékmentesség támogatása tekintetében majdnem az alapoktól újraírták – mondta Nagel -, külön figyelmet fordítva a vezetékmentes adatáramlás biztonságosságára.

Szintén fontosnak tartják a cégnél a operációs rendszer alá fejlesztők hosszú távú terveinek biztosítását, ezért egy összejövetel keretein belül tájékoztatják az érintetteket a részletekről – közölte David Fedor, a PalmSource egyik igazgatója. Ennek keretében olyan információkat adnak át a fejlesztőknek, melyek ismeretében azok képesek lesznek biztosítani az 5-ös változatra írt szoftverek kompatibilitását a majdani Palm OS 6 alatt; illetve hogy miként lehet kihasználni az új operációs rendszerben rejlő előnyöket. A szoftveres támogatottság egyébként létfontosságú minden OS számára, hiszen az alkalmazások alacsony száma kudarcra kárhoztatná a világ legjobb operációs rendszerét is.

Tárgyalásokat folytat a cég a kommunikációt lehetővé tevő szolgáltatókkal is. Michael Higashi, a PalmSource marketingigazgatója elmondta, hogy ez is egy fontos szempont a termék sikerességében, hiszen a szolgáltatók biztosak akarnak lenni abban, hogy egy-egy új alkalmazás [tömeges használata] nem fogja túlterhelni a hálózatukat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés