Connect with us

Hirdetés

technokrata

Apple – új változat a Remote Desktopból

Laptop

Apple – új változat a Remote Desktopból

Robosztus távirányítási és üzemeltetési rendszer kisebb-nagyobb Mac gépparkok számára.

Az Apple bemutatta az Apple Remote Desktop szoftver legújabb, 1.2 verzióját, mely az elképzelhető legegyszerűbb lehetőséget kínálja nagyobb Mac gépparkok távirányítására, üzemeltetésére és karbantartására. Az Apple Remote Desktop szoftver használatával a hálózat üzemeltetője könnyen és egyszerűen távolról, a hálózaton keresztül telepíthet szoftvereket és készíthet felméréseket a géppark állapotáról, illetve segíthet az egyes felhasználóknak. A tanárok felügyelhetik a diákok munkáját, szükség szerint a segítséget nyújthatnak, átvéve a diák számítógépének irányítását. A szoftver új, 1.2-es verziója kiemelt támogatást biztosít a szoftverek távolról történő telepítéséhez és a hálózaton keresztül történő rendszertöltés beállításához. Az Apple Remote Desktop leegyszerűsíti a komplex Mac rendszerek üzemeltetését.

“Az Apple Remote Desktop segítségével összesen kétfős személyzettel 2200 felhasználót szolgálunk ki, körülbelül 600 hálózatba kapcsolt Mac számítógépen, melyek öt különálló épületben helyezkednek el˝ – mondta Eric Hackl, a winnetkai (Illinois) nyilvános iskolakörzet munkatársa. “A város átellenes végébe telepített Mac gépekre is úgy tudunk szoftvereket telepíteni, hogy közben ki sem kell tennünk a lábunk az irodából. Percek alatt végzünk olyan feladatokkal, melyek korábban napokat vettek igénybe: ezzel időt és közpénzeket takarítunk meg.˝

Néhány új szolgáltatás

– távoli szoftvertelepítés a hálózaton keresztül, akár több Mac számítógépre egyszerre is
– hálózati rendszertöltés paramétereinek távoli beállítása Mac OS X felhasználók számára, akár több gépen párhuzamosan is (NetBoot kiszolgálókhoz és hálózati szoftvertelepítő kötetekhez való csatlakozáshoz)
– Apple Remote Desktop kliens szoftverek önműködő frissítése a hálózaton keresztül
– továbbfejlesztett biztonsági és titkosítási szolgáltatások, Keychain támogatással a jelszavak és más személyes adatok védelme érdekében

Az Apple Remote Desktop 1.2 megrendelhető a hivatalos magyarországi Apple viszonteladóknál. A szoftver korábbi változatait megvásárlók számára a frissítés díjmentesen hozzáférhető a Software Update panelen keresztül.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés