Connect with us

Hirdetés

technokrata

TVNET vs. FiberNet – küzdj vagy menekülj?

Laptop

TVNET vs. FiberNet – küzdj vagy menekülj?

Vajon melyik cég ludas abban, hogy kedden délelőtt leállt a TVNET kábeles Internet-szolgáltatása Budapest IX. és X. kerületében?

A hét elején a FiberNet Rt. eltávolította a TVNET berendezéseit hálózatáról, melynek következtében leállt a TVNET kábeles Internet-szolgáltatása Budapest IX. és X. kerületében.

Sátor Csaba, a TVNET ügyvezetője ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a FiberNet lépését jogszerűtlennek és a piaci versennyel ellentétesnek tartja. Megítélése szerint a FiberNet egy érvényes szerződést megszegve, erőfölényével visszaélve monopolhelyzetet kíván teremteni, és ellehetetleníti a független szolgáltatót az adott kerületekben.

Az Index értesülései szerint a TVNET meglepetését a FiberNet nem tartja jogosnak, hiszen a felszólítások sora dokumentálható. Bedő István vezérigazgató-helyettes azon a véleményen van, hogy nem állt szándékukban a konkurens szolgáltatót kitúrni. Egy ilyen monopolhelyzet a hatóságok fokozott érdeklődését vonja maga után, és a felhasználók sem feltétlenül örülnek az egyetlen választható lehetőségnek.

Mindenesetre a lépés következtében közel száz kábeles Internet-előfizető maradt szolgáltatás nélkül. Az érintett ügyfelek Bedő István reményei szerint nem maradnak sokáig kapcsolat nélkül. A TVNET a körzetben zavartalanul szolgáltat ADSL-t, a FiberNet pedig kábelmodemes kapcsolatot kínál – hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes.

A Terminal megkeresése egyelőre nem járt sikerrel, mivel a FiberNet-től csupán Bedő István nyilatkozhat, aki az eset óta már szabadságon van.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés