Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Xerox videókép chipekkel és új tömörítési technikával gyorsítja fel a nyomtatást

Laptop

A Xerox videókép chipekkel és új tömörítési technikával gyorsítja fel a nyomtatást

A Xerox Corporation kutatói olyan megoldást fejlesztettek ki, amely lehetővé teszi, hogy a társaság legújabb digitális nyomtatóberendezései teljes mértékben kihasználják beépített sebességüket és változatos nyomtatási képességeiket.

Mindennek alapja egy Xerox MultiMode (XM2) Compression elnevezésű új tömörítési technika, nagyteljesítményű programozható videó-chipekkel kombinálva.

Gyakran előfordul gyorsforgalmi utak felhajtóinál, színházak kijáratánál vagy akár nyomdáknál, hogy túl sok autó, túl nagy tömeg vagy túl sok információ érkezik ugyanarra a helyre egyidejűleg és a dolgok lelassulnak. A nyomdák esetében a kihívást a sok képet tartalmazó egyedi színes dokumentumok nagysebességű összeállítása és kinyomtatása jelenti, ahol minden egyes oldal több tízmillió pixel kiválasztását, feldolgozását és nagy pontosságú pozicionálását igényli.

A felismerés pillanata akkor érkezett el, amikor a Xerox egyik kutatója megkérdezte, “Hogyan alakulnak át a kábelszolgáltatómtól érkező digitális jelek jó minőségű videóképekké az én televíziómon olyan gyorsan?” Ez indította el a Xerox kutatóinak egy csoportjánál a digitális televíziókhoz és a kábelszolgáltatásokhoz kifejlesztett chipekkel való kísérletezést, amelynek eredménye az egyedülálló XM2 képtömörítő program kifejlesztése lett.

Az XM2 egy olyan rendszer, amely néhány legújabb ipari szabványtechnikát kombinál abból a célból, hogy az egyedi képeket és az összeállított oldalakat kezelhető méretre tömörítse anélkül, hogy a képek, grafikák illetve fotók tisztasága, vagy élessége csökkenne. A szabadalmazás folyamatban van. Az XM2 esetében a képalkotó és tömörítő algoritmusok nagyteljesítményű video-chipen futnak. Peer Grean – kutató és a Xerox Webster, N.Y., kísérleti laboratóriumának egyik főmunkatársa – szerint a Xerox elsőként alkalmazza ezeket a chipeket sokrétű nyomtatási feladathoz.

“Az XM2 és a videó-chip kombinálása ugyanazt a magas képminőséget eredményezi az ipari szabvány szerinti tömörítő algoritmusok által használt sávszélesség csupán egy harmadával,” mondta Crean. “Ez azt jelenti, hogy kisebb formátumban tudunk mozgatni nagymennyiségű adatot tartalmazó fájlokat, ami végső soron fokozott nyomtatási sebességet eredményez. Az ügyfelek pedig jobb képminőséget kapnak alacsonyabb áron.”

A tömörítés különösen fontos, amikor olyan változó tartalmú dokumentumokat kell nyomtatni, amelyek egyedi összeállításban tartalmaznak képeket, szöveget és grafikákat . Az XM2 a digitális színes nyomtatók DocuColor 2000-es sorozatához és az új Xerox iGen3 digitális nagyteljesítményű nyomtatóberendezéshez használható és másodpercek alatt lehetővé teszi a nyomtatási feladatokra használt számítógépeken a változatos és nagymennyiségű információk illetve adatok folyamatos kezelését és feldolgozását. Hasonló tömörítési technika és változatos új képnyomtatási módszerek állnak rendelkezésre a Xerox fekete-fehér nyomtatóberendezéseihez is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés