Connect with us

Hirdetés

technokrata

3 GHz-nél gyorsabb Intel Xeon processzorok

Laptop

3 GHz-nél gyorsabb Intel Xeon processzorok

Az Intel Corporation ma bemutatta a leggyorsabb – 3 gigahertz feletti -, kétprocesszoros szerverekhez és munkaállomásokhoz szánt Intel Xeon processzorokat.

A vállalat bejelentette továbbá, hogy az egész világon több mint 9000 vállalat értékesít Intel Xeon processzor alapú komponenseket vagy rendszereket.

A 3,06 gigahertzes Intel Xeon processzor egy 512 kilobájtos második szintű cache-t és egy 533 megahertzes rendszersínt tartalmaz, a 3 gigahertzes Intel Xeon processzor pedig 512 kilobájtos második szintű cache-t és 400 megahertzes rendszersínt tartalmaz.

“Az Intel tovább növelte a rendszerteljesítmény és a gyártás szintjét: már szállítja a kétprocesszoros szerverekhez és munkaállomásokhoz szánt első, 3 gigahertzesnél is gyorsabb processzort a rendszergyártók számára az egész világon” – mondta Richard Dracott, az Intel Enterprise Platforms csoportjának marketingigazgatója. “2003-ban tovább finomítjuk az Intel Xeon processzorcsaládot iparágvezető teljesítménnyel és méretezhetőséggel.”

Az Intel Xeon processzor alapú rendszereket általános célú szerverekként használják webkiszolgáláshoz, adatgyorsításhoz, keresési alrendszerekhez, biztonsági rendszerekben és médiafolyam-kezeléshez, továbbá munkaállomásokként digitális tartalom létrehozásához, mechanikai és elektromos tervezéshez, pénzügyi elemzéshez, és 3D-s modellezéshez.

A 3,06 gigahertzes Intel Xeon processzor kompatíbilis a 2002 novembere óta nagy tömegben gyártott Intel E7501 és Intel E7505 lapkakészletekre épített meglévő rendszerekkel, a 3 gigahertzes Intel Xeon processzor pedig kompatíbilis az Intel E7500 és Intel 860 lapkakészletekre épülő rendszerekkel.
(sajtóközlemény)



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés