Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új információk a GeForce FX 5600-ról (NV31)

Laptop

Új információk a GeForce FX 5600-ról (NV31)

A napokban új információk láttak napvilágot az Nvidia által a jelenlegi GeForce4 Ti sorozatú grafikus megoldások közvetlen utódjául szánt NV31-ről.

Mindenképpen jó hír, hogy a korábban NV30 fejlesztési kódnevet viselt teljes értékű GeForce FX kisöccse a korábbi híradásokkal ellentétben teljes körű DirectX 9.0 támogatással fog rendelkezni, noha ezen támogatás megvalósításában a GeForce FX-től eltérően várhatóan a CPU-nak is nagy szerepe lesz, ez viszont már nem olyan jó hír.

Immár tudni lehet, hogy az NV31-es grafikuschipekkel a kereskedelmi forgalomba GeForce FX 5600 típusjelzéssel kerülő videokártyák esetében találkozhatunk majd. Örvendetes tény, hogy a GeForce FX 5600 már nem igényel olyan brutális hűtést, mint a GeForce FX 5800 Ultra, ami egyrészt halkabb működést, másrészt pedig eggyel több szabad PCI foglalatot eredményez. A referenciakártyákon D-Sub, DVI-I, valamint TV-Out csatlakozókat egyaránt találhatunk, azonban érdekes, hogy az Nvidia még az NV31 esetében is külső VIVO kontrollert alkalmaz, míg a rivális ATI Technologies már jó ideje integrált VIVO kontrollert használ grafikuschipjei esetében.

A GeForce FX 5600-as grafikuskártyákon teljesen hagyományos, BGA tokozású DDR (Double Data Rate) SDRAM memóriachipek kapnak helyet. Bár a referenciakártyákon a memóriachipek nem kapnak hűtőbordát, elképzelhető, hogy a videokártya gyártók a nagyobb teljesítmény elérése érdekében mégis gondoskodnak majd valamiféle memóriachip hűtési megoldásról. A GeForce FX 5600-as kártyák várhatóan nem rendkívül alacsony fogyasztásukról ismerszenek majd meg, melynek ékes bizonyítéka, hogy ezen kártyákon a Radeon 9700 és a GeForce FX 5800 sorozatú kártyákhoz hasonlóan helyet fog kapni egy-egy extra tápcsatlakoztató.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés