Connect with us

Hirdetés

technokrata

Virtuozzo – több operációs rendszert egyszerre!

Laptop

Virtuozzo – több operációs rendszert egyszerre!

Egy működő windowsos prototípust mutattak be az SWsoftnál, amely képes volt egyszerre több operációs rendszert is futtatni egyazon számítógépen.

A dél San Francisco-i szoftverfejlesztő cég olaszos csengésű Virtuozzo alkalmazása arra képes, amire a Vmware – egyidejűleg több operációs rendszert tud futtatni ugyanazon a PC-n. A program egyelőre csak linuxos környezetben használható, de már tervezik a windowos változat létrehozását is.

Impozáns teljesítményre képes a Virtuozzo: a tesztelés folyamán egy egyprocesszoros (Intel) számítógépen, melyet 4 GB-nyi memóriával láttak el, egyszerre 100 (!) Windows volt képes futni (igaz, arról nem érkezett hír, hogy ezek milyen sebességgel működtek). Maga a rendszer egyébként úgy van méretezve, hogy egy négyprocesszoros erőgép és 8 GB memória kezelésére is képes legyen.

Ugyanazt meg tudja csinálni, amit a rivális Vmware: az operációs rendszerek bootolhatók, újraindíthatók, leállíthatók úgy, hogy maga a Linux és a többi futó OS működése zavartalan marad. Ugyanakkor némileg hátrányt jelent, hogy a Virtuozzo vagy csak Linuxokat, vagy csak Windowsokat képes futtatni – a két külön típust együttesen nem.

A fejlesztők elsősorban olyan cégek számára ajánlják programjukat, melyek sok website hostolásával foglalkoznak. A Virtuozzo révén ugyanis olcsóbbá válik a felhasználók számára való webszerver ellenőrzésének biztosítása – hiszen nincsen szükség minden egyes webszerver alá valós, fizikai számítógépet biztosítani.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés