Connect with us

Hirdetés

technokrata

Toshiba Satellite 2455 – DVD-íróval felszerelt noteszgép

Laptop

Toshiba Satellite 2455 – DVD-íróval felszerelt noteszgép

A Toshiba új Satellite modelljének egyik legegyedibb jellemzője a noteszgépben található DVD-író.

Ez a hordozható számítógép átmenetet képez a noteszgépek és az asztali PC-k között. Ennek egyik bizonyítéka az asztali komputerekbe szánt Pentium 4-es processzor alkalmazása – az eszköz egy 2,4 GHz-es órajellel bíró példányt rejt magában. A nagy teljesítményt fél gigabyte-nyi operatív tár egészíti ki, így nem lehet panasz a sebességre. A DDR SDRAM típusú memória egyébként egészen egy gigabyte-ig bővíthető, ha valakinek nem lenne elegendő az 512 MB. Az alaplapon egyébként két darab 2,5 voltos SODIMM foglalat képes fogadni a memóriamodulokat.

15 colos, XGA (1024×768) felbontásra képes TFT kijelzőjére egy Nvidia-s GPU küldi a jeleket: a GeForce4 420 Go grafikus vezérlő 32 MB-nyi memória felett rendelkezik. Számítási sebesség és grafikai teljesítmény terén a fentiekből látható, hogy nem kötött kompromisszumot a forgalmazó, s ez igaz a háttértárak és az adattárolás területére is. 60 GB-os (4200 rpm) merevlemezzel és egy DVD írásra (is) alkalmas optikai meghajtóval bír a noteszgép (ezen eszköz az újraírható média kezelésére is képes).

Emellett még egy 10/100-as Ethernet csatolóval és egy 56 Kbps-os modemmel is fel van szerelve a 2455-ös Satellite – igény szerint akár vezetékmentes hálózatokhoz való kapcsolódásra is fel lehet készíteni (802.11b). Működési ideje körülbelül két és fél óra.

A 3 darab 2.0-s USB porttal is bíró noteszgép kétféle változatban kapható: Windows XP Pro vagy Home operációs rendszerekkel előre telepítve. Ez utóbbi esetén 2100 dollár az ára, Professional verzió esetén természetesen valamivel drágább.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés