Connect with us

Hirdetés

technokrata

Súlyos bírság a UPC Magyarország Kft.-nek – 35 millió visszaélés miatt

Laptop

Súlyos bírság a UPC Magyarország Kft.-nek – 35 millió visszaélés miatt

A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa 2002. december 5-én meghozott határozatában megállapította, hogy a UPC Magyarország visszaélt gazdasági erőfölényével.

A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa 35 millió (azaz Harmincöt millió) Ft bírságot szabott ki a UPC Magyarország Kft.-re.

A versenytanács 2002. december 5-én meghozott határozatában megállapította, hogy a UPC Magyarország visszaélt gazdasági erőfölényével, amikor elzárkózott az üzleti kapcsolat folytatásától, – illetve fenntartásától – a TVNet Számítástechnikai Internet szolgáltatóval.

A Gazdasági Versenyhivatal azért indított versenyfelügyeleti eljárást, hogy kiderítse, visszaélt-e gazdasági erőfölényével a UPC Magyarország Kft. azzal, hogy nem hosszabbította meg a Budapest XIII. kerületében érvényes, szélessávú Internet-szolgáltatás nyújtásához szükséges hálózati hozzáférési szerződést, illetve elzárkózott új szerződés megkötéséről a TVNet Kft. Internet szolgáltatóval.

A versenytársak ellen irányuló, korlátozó típusú erőfölénnyel való visszaélést a versenytanács a piaci verseny veszélyeztetése miatt súlyos jogsértésnek ítélte, amely megítélés a bírság összegének meghatározásában is tükröződik.

A Terminal információi szerint a UPC várhatóan a versenytanács döntése ellen fellebbezést nyújt be a bíróságra, emiatt viszont akár évekig is elhúzódhat az ügy, addig pedig fizetni sem kell…



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés