Connect with us

Hirdetés

technokrata

Galaxy: új generációs szuperfürtök a Suntól

Laptop

Galaxy: új generációs szuperfürtök a Suntól

A Sun Microsystems bemutatta Sun Fire Link nevű csúcstechnológiájú, nyolc felsőkategóriás Sun-rendszert támogató, belső optikai kapcsolati rendszerét.

A szokásosnál egy nagyságrenddel nagyobb sávszélességű (4,8 gigabyte/másodperc rövid időre és 2,8 gigabyte/másodperc tartósan), alacsony késleltetésű (kevesebb, mint 4 mikroszekundum) belső kapcsolati rendszer segítségével több mint egy teraflop csúcsteljesítményű, akár 800 processzorból álló fürtözött rendszerek építhetők ki. A Sun az új Fire Link technológiára épített szuperszámítógépeket új konfigurációkban, Galaxy néven fogja forgalmazni oktatási, kutatási és kormányzati intézmények számára. Minden olyan alkalmazás kihasználhatja a Sun Fire Link előnyeit, amely támogatja az MPI-t (Message Passing Interface) – ilyen például a Sun HPC ClusterTools szoftvere.

A kapcsolórendszer a legigényesebb rendelkezésre állási követelményeknek is megfelel. A kapcsolatok összevonhatók (maximum négy Sun Fire Link csatorna), a redundancia pedig háromszoros. A Sun Fire Link együttműködik a Sun fürtöző szoftverével, a Sun Clusterrel is. Ahogy a HPTC (High Performance Technical Computing), és általános kereskedelmi célú feldolgozási környezetek egyre inkább közelednek egymáshoz, a Sun Fire Link belső kapcsolati rendszer válik mind inkább a szuperszámítógépes átviteli teljesítmény szabványává, anélkül, hogy feláldozna a mai adatközpontok rendelkezésre állási képességeiből. Az egyik teljesítményteszten egy Sun Fire 6800 szerverekből és összesen 128 UltraSPARC III processzorból álló fürt háromszor jobb eredményt ért el Sun Fire Link technológiával összekötve, mint Gigabit Ethernetes kapcsolódás esetén.

Több nagy szuperszámítógép központ, így például a kanadai High Performance Computing Virtual Laboratory, a németországi Aacheni Műszaki egyetem és az angol Cambridge-Cranfield High Performance Computing Facility is Galaxy szintű konfigurációk üzembe állítását tervezi. A 144-800 processzorból álló, jelenleg maximum 1,68 teraflop sebességű Galaxy-konfigurációk nyolc felsőkategóriás Sun Fire szerver a Sun Fire Link technológiával összekötött együtteséből állnak. Különösen vonzó megoldást nyújtanak a nagyteljesítményű műszaki számítási piacokon. A legkisebb Galaxy-konfigurációval is könnyedén be lehet majd kerülni a világ 500 legnagyobb szuperszámítógépes rendszere közé. A Sun HPC ClusterTools környezete teljes funkciókörű, méretezhető MPI alkalmazásfejlesztési és futtatási környezetet biztosít a Galaxy-rendszerekhez.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés