Connect with us

Hirdetés

technokrata

Freestand LCD PC – komplett számítógép kis helyen

Laptop

Freestand LCD PC – komplett számítógép kis helyen

A Portocom Freestand nevű PC-je egy LCD monitort magában foglaló, igen helytakarékos, ugyanakkor komplett számítógép.

A Portocom – csakúgy, mint noteszgépeinél – csak Intel processzorral értékesíti ezen számítógépét, ezekből viszont a felhasználó választhatja ki, mekkora teljesítményűt szeretne (az induló modell az 1,6 GHz-es P4 vagy Celeron). Az FSB értéke 400 vagy 533 MHz lehet.

Alaplapi chipkészétét a SiS készítette, a gyártó 650-es típusa került a Freestandbe. Ebből következően grafikus vezérlője integrált – az operatív tárból gazdálkodhat, akár 64 MB-ig is. 128 bites interfésszel és 4x/9x AGP támogatással rendelkezik, illetve a DVD-lejátszást hardveres gyorsítás segíti. Kijelzőjének mérete 15,1 vagy 17 col lehet – szemrevételezés után elmondható, hogy nagy látószöget és megfelelő fényerőt produkált (a Microsoft Age of Empires II játéka gond nélkül futott rajta).

Memóriája egyébként akár 1 GB-ig is bővíthető, erről két DIMM foglalat gondoskodik, melyek a 200, a 266 és a 333 DDR szabványú memóriamodulokat is támogatják. Háttértára egy asztali merevlemez (3,5 col), amely támogatja a 66 és a 100-as UDMA-t is. Optikai meghajtója CD-ROM, DVD-ROM vagy DVD/CD-RW lehet.

Integrált, AC-3 támogatású hangvezérlővel rendelkezik, illetve két 3 wattos beépített hangszóróval – a hangerőt kézzel is lehet szabályozni. Emellett egy beépített mono mikrofon teszi teljessé a képet. Természetesen tettek bele egy 56 Kbps-os modemet és egy 10/100-as Ethernet csatolót is. A védelemről a BIOS jelszó és a Kensington lock aljzat gondoskodik.

Bővítési lehetősége kimerül két Type II-es vagy egy Type III-as kártya behelyezhetőségével – de ezt a számítógépet igazából nem is folyamatos bővítgetésre tervezték. Polló László, a Portocom vezérigazgatójának elmondása szerint ezen PC-ket elsősorban a ˝látványos˝ helyekre vásárolják: recepciók, repülőterek termináljai számára; emellett a presztízshelyeken is megtalálható pár ilyen számítógép.

Fizikai paraméterei

Méret:
15,1 colos képernyő esetén – 384x369x188 mm
17 colos képernyő esetén – 418x395x179 mm
Tömeg: 8,8/10,2 kg



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés