Connect with us

technokrata

Portocom Multiboss – a csúcskategóriás noteszgép

Laptop

Portocom Multiboss – a csúcskategóriás noteszgép

A Multiboss képviseli a maximumot a Portocom kínálatában, természetesen itt is lehetőség van saját szájízre szabni a mobil eszköz belsejét.

A Portocom csak Pentium 4-es kategóriájú Intel processzoros noteszgépeket kínál – a csúcskategóriában a Multiboss fantázianevű típust. Ebbe asztali gépekbe szánt P4-es és mobil Pentium 4-es processzort lehet tenni – 1,6 GHz-es órajeltől kezdve bármekkorát. Ez köszönhető az Intel845-ös chipkészletnek és a 400/533 MHz-es FSB-nek.

TFT folyadékkristályos kijelzője 15 colos képátlóval és SXGA+ felbontással büszkélkedhet. Az LCD-t egy Ati Mobility Radeon 9000-es típusú grafikus vezérlő szolgálja ki, melyen 64 MB DDR SGRAM található. Az AGP 4x-et is támogató eszköz hardveres DVD-lejátszás gyorsítással bír és rendelkezik S-video kimenettel is. Külső monitor csatlakoztatásával akár 2048×1536-os felbontás is elérhető.

Háttértár gyanánt egy 2,5 colos merevlemez szolgál, melynek kapacitása 10 GB-tól kezdődően akár 60 GB-os is lehet – csak a felhasználó igényei szabnak határt. Emellett tartalmaz magában egy optikai meghajtót is, ami lehet szimplán CD-ROM vagy DVD-ROM, de akár egy DVD/CD-RW kombó meghajtó is; illetve hajlékonylemez meghajtó szolgálhat még adatok bevitelére.

Integrált, AC-3 támogatással rendelkező audiovezérlője és két beépített hangszórója gondoskodik a hangok három dimenziós megszólaltatásáért. A noteszgépet felszerelték 4 darab 2.0-s USB csatolóval és egy FireWire (IEEE 1394) porttal is a többi szabványos kimenet (párhuzamos, PS/2-es, infravörös portok, line-in, RJ-11, RJ-45 stb.) mellett. Egy 56 Kbps-os modemmel és egy 10/100 Mbps-os hálózati csatolóval fel van szerelve a noteszgép; illetve választható lehetőségként rendelkezésre áll egy mini PCI rádiós LAN modul.

Lítium-ionos akkumulátora körülbelül két és fél óráig bírja – lehetőség van azonban opcionális második telep behelyezésére is, ekkor természetesen jelentősen megnő az üzemidő. A védelemről a BIOS jelszó és a Kensington lock aljzat gondoskodik.

Fizikai paraméterek

Méret: 329x290x44 mm
Tömeg: 3,7 kgSzólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

scale 3

Kütyük

Már wifin is csatlakozik a Huawei legújabb okosmérlege

2021. február 25. csütörtök
Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin