Connect with us

Hirdetés

technokrata

ESA szoftverfejlesztési és elektronikai konferencia

Laptop

ESA szoftverfejlesztési és elektronikai konferencia

A Magyar űrkutatási Iroda és az azt felügyelő Informatikai és Hírközlési Minisztérium előrehaladott tárgyalásokat folytat az ESA alkalmazási programjaiba való bekapcsolódás érdekében.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter bejelentése értelmében a Magyar űrkutatási Iroda és az azt felügyelő Informatikai és Hírközlési Minisztérium előrehaladott tárgyalásokat folytat az Európai űrügynökséggel (ESA) Magyarország csatlakozásáról az ESA Plan for European Cooperating States programjához.

A bejelentést a miniszter a szerdai kezdetű kétnapos, űrkutatással kapcsolatos szoftverfejlesztési és elektronikai konferencián tette, amelyet a Magyar űrkutatási Iroda, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság rendezett.

A szaktárca tájékoztatása szerint a Plan for European Cooperating States program speciálisan a közép-kelet európai ESA-tagjelölt országok számára kidolgozott, a teljes jogú tagság elérését segítő program. A részvétel az ország részére tagdíjfizetési kötelezettséggel jár, de a befizetett összeg döntő része visszapályázható. Ugyanakkor a program lehetőséget és ösztönzést nyújt Magyarország számára, hogy az ESA alkalmazási programjaiba bekapcsolódjon.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés