Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szerverek távoli elérése – megjelent a Black Box ServSelect IP

Laptop

Szerverek távoli elérése – megjelent a Black Box ServSelect IP

Az újdonság lehetővé teszi távoli szerverek elérését Etherneten (nem LAN) vagy telefonvonalon egyaránt.

[sajtóközlemény] A Black Box aktív hosszabbítói egy jelerősítőt és egy jelfrissítőt tartalmaznak, ami lehetővé teszi, hogy a billentyűzet-egér-monitor jelet akár több száz méterre is elvihessük a számítógéptől. Mindegyik hosszabbító biztosítja az egér és billentyűzet emulációt, ami garantálja a lefagyásmentes, biztonságos működést. A hosszabbítók mindig két egységből állnak, egy helyi modulból és egy távoliból. A két egység gazdaságos CAT5 UTP kábellel csatlakozik egymáshoz. Nagyobb távolságoknál, illetve ipari környezetben üvegszálas kábelt használnak.

A ServSelect IP

Az újonnan megjelent Black Box ServSelect IP lehetővé teszi távoli szerverek elérését Etherneten vagy telefonvonalon egyaránt. A termék ötvözi az Avocent digitális KVM switch tapasztalatát a Black Box szolgáltatásaival és egyedülálló Fido Protection garanciájával.

A ServSelect IP alapjául az Avocent DRS családja szolgált. Az együttműködés eredménye egy professzionális IP-alapú KVM switch, minden eddiginél elérhetőbb áron. Egyedülálló ajánlat, hogy a berendezéshez minden szükséges szoftvert tartozékként ingyen biztosítanak a partnereknek.

Ha más-más telephelyen van az iroda és szerverpark, a ServSelect IP segítségével bárhonnan hozzáférhetünk a szerverekhez, akár a céges LAN-on keresztül, akár otthonról modemmel. Ez a berendezés ideális megoldást jelent nagy szerverparkok rugalmas, centralizált vezérléséhez.

Funkciók

Minden ServSelect IP 16 db szerverporttal rendelkezik, és egyidőben akár 4 felhasználó is dolgozhat a szervereken az analóg helyi porton és a digitális távoli portokon keresztül.

A CAT5 UTP kábelezés jelentősen csökkenti a kábeldzsungelt a szerverteremben, amely így átláthatóbb és egyszerűbben karbantartható lesz.

A biztonság mindenek előtt – a billentyűzet jelei és a jelszavak az SSL (Secure Sockets Layer) technológiával vannak titkosítva és igény esetén a videojel titkosítható.

A termék fő funkciói:
– analóg és digitális ServSwitch egyben
– távoli szerverek (szerverrendszerek) elérése Etherneten és telefonvonalon
– a szervereket 1 db analóg (helyi) és 1-2 db digitális (távoli) konzolról lehet vezérelni
– 1280×1024-es grafikai felbontást tesz lehetővé a digitális konzolon, 1600 x 1280-at a helyi analog porton
– a távoli konzol mellett egy ˝helyi˝ konzolt is biztosít a szerverek vezérléséhez
– CAT5 UTP kábelezést használ, ami drasztikusan csökkenti a kábelek mennyíségét a szerverteremben
– a ServSelect-hez járó DSView szoftver, könnyű és biztonságos hozzáférést nyújt a szerverekhez
– SSL technológiával titkosított adatátvitel és jelszóvédelem
– minden szükséges szoftvert (például DSView) korlátlan felhasználóra is ingyen biztosítják (ez akár többmillió Ft megtakarítást is jelenthet)

A Black Box ServSelect IP novembertől kapható az Axico-nál.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés