Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megszületett az opciós megállapodás az Antenna Hungária Rt. és a Vodafone International között

Laptop

Megszületett az opciós megállapodás az Antenna Hungária Rt. és a Vodafone International között

Az AH szavazati aránya továbbra is 30 százalék marad, a lehívásra további egy év áll rendelkezésre.

A megállapodás további egy évvel meghosszabbítja a tavalyi opciós szerződésben rögzített részvényekre a vételi jogot, valamint a jövő évi tőkeemelés kérdését is rendezi azáltal, hogy vételi opciót biztosít az AH-nak az újonnan kibocsátandó részvények 30 százalékára. Továbbá, amennyiben a Vodafone International megvásárolja az RWE V.R.A.M. Rt.-ben meglévő részesedését, abban az esetben e részvénycsomag maximum 25 százalékára az AH-nak opciós joga nyílik 2003. október 9-ig. Új pénzügyi megállapodás született az Antenna Hungária Rt. és a Vodafone International között.

Mint ismeretes, az egy évvel ezelőtt, 2001. október 9-én aláírt opciós szerződés az Antenna Hungáriának lehetőséget biztosított arra, hogy a 2001. évi tőkeemelésben általa nem lejegyzett részvénycsomagot vagy annak egy részét 2002. október 10-ig lehívja. Mivel a korábbi határidő lejárt, a most aláírt szerződés az Antenna Hungáriának újabb egy évre vételi opciót biztosít a Vodafone által tavaly lejegyzett részvényekre, vagy annak egy részére, a C sorozatú nem-szavazó részvények konverzióját pedig 2003. október 9-ig elhalasztják. A szerződés eredményeképpen az Antenna Hungária Rt. szavazati aránya 2003 októberéig továbbra is 30 százalék marad a V.R.A.M. Rt.-ben.

2003. tavasza során valószínűsíthetőleg további tőkeemelésre kerül sor a V.R.A.M. Rt.-ben, amennyiben az Antenna Hungária Rt. a tőkeemelésben nem fog részt venni, akkor ismételten C sorozatú nem-szavazó részvények kibocsátására kerül sor. Az AH-nak ebben az esetben vételi opciója lesz e tőkeemelés során kibocsátott részvények 30 százalékára is egészen a 2003. október 9-i konverzió napjáig.

Továbbá, amennyiben a Vodafone International megvásárolja az RWE V.R.A.M. Rt.-ben meglévő részesedését, abban az esetben ezen részvénycsomag maximum 25 százalékára az AH-nak opciós joga nyílik a fenti határidőig.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés