Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ leggyorsabb grafikus vezérlőjével felszerelt noteszgépe

Laptop

A világ leggyorsabb grafikus vezérlőjével felszerelt noteszgépe

Tegnap mutatta be a HP Presario családjába tartozó 2800-as noteszgépét, melyben különös figyelmet fordítottak a (grafikai) teljesítmény megnövelésére.

A Presario 2800-as noteszgép tömege alig több 2,5 kg-nál, ami még kényelmesen hordozhatóvá teszi. Mégsem ez a legfőbb tulajdonsága, hanem belső felszereltsége, különösen a grafikus vezérlő. Ebben a notebookban debütál ugyanis először az Ati Mobility Radeon 9000-es integrált videokártyája, melynek asztali verziója már sokat bizonyított.

Ugyan az Nvidia nagyon erős az asztali videovezérlők terén, a noteszgépek piacán azonban mégis jóval stabilabb pozícióval rendelkezik az Ati, köszönhetően az energiakímélő megoldásainak, melyek révén hosszabb üzemidőt biztosít a notebookoknak. A Mobility Radeon 9000-es az asztali változat legtöbb tulajdonságával rendelkezik: képes többképernyős üzemmódra, támogatja a DirectX 8.1-es utasításkészletét és belekerült a Fullstream technológia is, melyet az Ati a streaming médiatartalmak megjelenítésére használ.

Ezen felül természetesen érdemes pár szót ˝vesztegetni˝ a Presario 2800-as többi jellemzőjére is: egy mobil Pentium 4-es processzor (1,7 GHz-es órajelű) felel a számítások gyorsaságáért. Fél gigabyte-nyi DDR SDRAM operatív tár és 30 GB-nyi merevlemez teszi igazán könnyeddé a programok tárolását és futtatását. 15 colos kijelzővel és egy 8-szoros DVD/CD-RW-vel is felszerelték, emellett rendelkezik 2.0-s USB portokkal is, valamint opcionálisan választható 802.11b vagy Bluetooth is.

A várhatóan szeptember elején piacra kerülő Presario 2800-asért 2250 dollárt kell fizetni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés