Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új AMD processzorok

Laptop

Új AMD processzorok

Az AMD új, asztali számítógépekbe szánt processzorokat jelentett be, melyek csak a jövő hónaptól kaphatók kereskedelmi forgalomban.

A nagykereskedők számára már elkezdte szállítani Athlon XP 2400+ és 2600+ processzorait az AMD, ám a végfelhasználók számára csak szeptemberben válnak elérhetővé ezen példányok.

Miért kellett akkor már most bejelenteni? Erre a választ az Intel és az AMD közötti, régóta húzódó verseny adja meg: a két gyártó nem tudja legyőzni a másikat, ám éppen ennek eredményeként olyan kiélezett harc zajlik, melyben minden egyes nappal korábban történő bejelentés is számít. Mivel az utolsó negyedévben az Intel számára kedvezett a piac, ezért az AMD nem hagyhat ki semmilyen lehetőséget sem a vásárlók még szélesebb rétegének megszerzésére.

Eme bejelentés révén (ha csak orrhosszal is) sikerült megelőzni a jövő hétre tervezett inteles közleményt – ugyanis ekkor jelenti majd be a chipgyártó óriás új P-4-eseit (többek közt a 2,8 GHz-es modellt), illetve processzorainak árcsökkentését is.

Ugyanakkor az AMD számára nagy előrelépést jelent a hét elején a HP-vel történt megállapodás, melynek révén végre a vállalati szférában is bizonyíthatnak az Athlonok. Illetékesek szerint nincs már messze egy átfogó árcsökkentés sem.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés