Connect with us

Hirdetés

technokrata

PlexWriter 48/24/48A – CD-túlírók álma

Laptop

PlexWriter 48/24/48A – CD-túlírók álma

A Plextor magas minőséget képviselő CD-írói egy újabb taggal gyarapodtak, mely gyors (akár 48-szoros!) írási sebessége mellett számtalan pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

A Plextor európai részlege bemutatta új CD-író eszközét, mely 48-szoros írásra, 24-szeres sebességű újraírásra és 48-szoros olvasási sebességre képes. Az EIDE interfésszel rendelkező CD-író így kevesebb, mint 3 perc alatt képes teleírni egy komplett CD-t. A nagy forgási sebesség miatt a gyártói újratervezték és megerősítették a PlexWriter 48/24/48A-t, hogy megelőzzék a CD-k az íróban való darabokra szakadását. Alapértelmezett esetben az olvasás is le van korlátozva 40-szeresre, ám ezt szoftveres beállítás segítségével könnyen fel lehet tornázni a maximális 48-szoros értékre (a Plextor azonban nem ajánlja, mert ekkor csökken az élettartam és növekszik az íróból kihallatszó zaj).

Hozzáférési ideje is igen előkelő helyet biztosít az eszköznek versenytársai között, ennek értéke ugyanis 65 ms körüli. A fehér és fekete színben egyaránt kapható PlexWriter 48/24/48A rendelkezik a Burn Proof technológiával, melynek révén a korábban (viszonylag) gyakran előforduló elrontott CD-írások gyakorlatilag végleg a történelemkönyvek részévé válnak: a hibásan megírt CD-k száma drasztikusan visszaesik egy ilyen technológiával nem rendelkező CD-íróhoz képest.

Könnyen upgrade-elhető FlashROM-mal, 4 MB-nyi optimalizált adatpufferrel rendelkezik. Az írás minőségének javítása érdekében olyan tulajdonságokkal bír, mint a fekete tálca, az optimalizált zajcsökkentés, az írási sebességet optimalizáló PoweRec technológia, illetve a hőmérséklettől függő írási teljesítmény.

A készítők gondoltak a mániákus túlírókra is: akár 94,55 perces túlírásra is képes, természetesen ez függ az eszközbe rakott médiától is. Az íróhoz jár öt darab CD-R és egy CD-RW is. A szeptemberben forgalomba kerülő eszközre 2 év garancia jár, illetve olyan szoftverek, mint a Nero, az InCD és a Plextor saját szoftvercsomagja, a PlexTools. Ára 149 euró lesz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés