Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Nikon digitális fényképezőgép várható

Laptop

Új Nikon digitális fényképezőgép várható

A Nikon weboldalán Shockwave-flash animáció hívja fel a figyelmet a Nikon közeljövőben megjelenő új, digitális fényképezőgépére. Vajon meddig kell várnunk az új gépre?

Az animációból nem sok minden derül ki. Az azonban bizonyosnak tűnik, hogy május 29-én lehull a lepel a Nikon Coolpix 3-nak nevezett, egyelőre homályba burkolózó digitális fényképezőgépről.

Az új gépről szinte semmit sem lehet biztosan tudni. Feltételezhető, hogy a 3-as szám nagy jelentőségű lesz az új gépben. Az animáció ”Digital from all angles” szövege arra enged következtetni, hogy vagy 3 dimenziós képeket készíthetünk majd, vagy bármilyen irányba fényképezhetünk. Előbbi eset forradalmi áttörést hozhat a digitális fényképezésben, s valószínűleg sokáig egyedülálló lenne. Utóbbi esetben gondolhatunk forgatható objektívre (sok Coolpix gép rendelkezik elforgatható optikával), de gondolhatunk valami trükkös panoráma funkcióra is.

Ezen kívül felmerülhet bennünk a gyanú, hátha a Foveon X3 CMOS-át akarják felhasználni az új gépükben. Egyelőre ugyanis csak a Sigma jelentett be Foveon X3 CMOS-ra épülő professzionális digitális fényképezőgépet.

Sajnos egyelőre csak találgatni lehet, de két hét múlva már többet tudhatunk az addig csak kíváncsi rajongók elméjében létező digitális fényképezőgépről.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés