Connect with us

technokrata

Új PC-k érkezése várható a japán piacon

Laptop

Új PC-k érkezése várható a japán piacon

A japán asztali PC-kben egyre népszerűbbek lesznek a DVD multi-drive-ok, a notebookok esetében pedig a Pentium 4 processzor, illetve a WLAN funkciók fognak teret hódítani.

Az új masinák ára a várakozások szerint a memóriachipek és az LCD-k árának emelkedése miatt 20 ezer japán jennel lesz magasabb a jelenlegi modellekénél. Míg az elmúlt hónapokban egy átlagos, 15 colos kijelzővel felszerelt notebookot 180 ezer jen körüli összegért lehetett megvásárolni, egy hasonló paraméterekkel rendelkező számítógép ára 200 ezer jen lesz, míg a 14 colos LCD-s laptopok ára továbbra is 180 ezer jen körül fog maradni. A laposképernyős monitorral kínált asztali PC-k ára több mint 10 ezer jennel fog emelkedni a jelenlegi 170 ezer jenes alapösszegről.

Az előrejelzésekből kiderül, hogy a legtöbb felsőkategóriás noteszgép belsejében mobil Pentium 4 processzor lesz megtalálható, áruk pedig körülbelül 250 ezer jennél fog kezdődni.

Noha a legtöbb noteszgépet manapság már ellátják WLAN, azaz vezeték nélküli hálózati támogatással is, várakozások szerint a Fujitsu egy IEEE 802.11a szabványt támogató új modellel fog megjelenni, és kéziszámítógépeit is felszereli ezzel. A Fujitsu mellett a Sharp Corp. is bejelentette, hogy WLAN funkcióval bővíti Muramasa terméksorozatának tudását, a Toshiba pedig a noteszgépeinek audio/video funkcióit fogja kibővíteni.

Az új noteszgépekben CD-RW/DVD-ROM combo meghajtók lesznek megtalálhatók, míg asztali társaik esetében a DVD-R, DVD-RW, DVD-RAM szabványokat támogató DVD multi-drive meghajtók lesznek a legnépszerűbbek (DVD-R, DVD-RW, DVD-RAM). A Fujitsu bejelentette, hogy a DVD multi-drive-okat az alsókategóriás gépektől a high-end PC-kig alkalmazni fogja.

Processzorok terén a low-end gépekben az AMD Duron és az Intel Celeron CPU-k fognak hódítani, míg a drágább modellekben a Pentium 4-es processzorok lesznek dominánsak. Az NEC képviselői arra számítanak, hogy a nagyméretű monitorral rendelkező modellek népszerűsége növekedni fog. (A Fujitsu például elvileg 16-17 colos LCD-t és jó minőségű hangszórókat kínál majd egyes gépeihez.)Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin