Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új merevlemez-technológiát fejlesztett ki a Fujitsu

Laptop

Új merevlemez-technológiát fejlesztett ki a Fujitsu

A japán gyártó bejelentette, hogy egy olyan technológiát fejlesztett ki, amelynek felhasználásával a ma kapható winchesterek adattároló kapacitásának többszörösét biztosító merevlemezekkel tud majd megjelenni a piacon.

Míg a jelenlegi 2,5 colos, főként notebookokban használatos merevlemezek átlagosan négyzetcolonként 49 gigabit, avagy lemezenként 30 GB adat tárolására alkalmasak, addig a Fujitsu új fejtechnológiája segítségével egy négyzetcolnyi felületre nagyjából 300 gigabit adat lesz zsúfolható, ezáltal megközelítőleg lemezenkénti 170 GB tárolására képes az azt használó winchester.

A gyártó közlése szerint az új technológián alapuló 2,5 colos merevlemezek 2-4 éven belül kerülhetnek a boltok polcaira. Mint ismeretes, a Fujitsu a múlt évben leállt az asztali PC-kben használatos 3,5 colos winchesterek gyártásával, és a jobban jövedelmező notebook-merevlemezek gyártására állt át. A vállalat reményei szerint az adattároló kapacitás növekedését eredményező új technológia elterjedése nagymértékben hozzájárul majd a 2,5 colos merevelemezek elfogadottságához.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés