Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hangerő-szabályzó ventilátorokhoz

Laptop

Hangerő-szabályzó ventilátorokhoz

Bizonyos esetekben meglehetősen zavaró a feleslegesen nagy fordulatszámon üzemelő hűtőventilátor által keltett zaj. Erre a problémára is létezik már megoldás…

Manapság igen gyakran találkozni olyan, egyébként kiváló minőségű processzorhűtőkkel, melyek a jó teljesítményt nagy fordulaton üzemelő, és ennek következtében zajos ventilátorral érik el. Azonban a hűtés csúcsra járatására nincs minden körülmények között szükség. Például az Interneten szörfözve közel sincs olyan mértékben leterhelve gépünk, mint mondjuk egy mai FPS (First Person Shooter) futtatása közben.

A Titan mérnökei mindezek ismeretében alkották meg a TTC-ALC2 nevezetű kicsiny egységet. A kifejezetten hűtőventilátorok fordulatszámának csökkentésére tervezett eszköz három fokozatban képes vezérelni a rá csatlakoztatott ventilátort. Természetesen a leggyorsabb fokozatban, a harmadikban a lehető legnagyobb, 12 V-os feszültséget engedi tovább, a második fokozatban 10,6 V-ot, míg a leglassabb s így legcsendesebb beállításnál már csak 9,2 V jut el a ventilátorhoz.

Elsősorban AMD processzorok tulajdonosainak lehet hasznos a ventilátor leállását rendkívül erős, zavaróan magas hanggal jelző riasztó.

Az kis méretű, ezüst színű műanyag doboz szinte bárhol elfér a gépen belül. Na igen, a gépen belül, ugyanis kivezetésének megoldását sajnos már a vásárlóra bízza a cég.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés