Connect with us

Hirdetés

technokrata

2005-ben kerül piacra a Playstation 3

Laptop

2005-ben kerül piacra a Playstation 3

Bár a Playstation 2 játékgép még mindig hódít a piacon, a Sony már fejleszti a konzol következő generációs utódját.

A Kyodo japán hírügynökség értesülései szerint a Playstation 3 konzolban egy olyan mikroprocesszor lesz megtalálható, amely közel 200-szoros teljesítményt biztosít majd a jelenlegi személyi számítógépekben, illetve játékkonzolokban alkalmazott chipekhez képest. Az új lapkát a Sony a Toshibával és az IBM-mel közösen fogja kifejleszteni, és ez nem hivatalos információk szerint közel 400 millió dollárjába fog kerülni a vállalatoknak.

Várakozások szerint a Sony azonban licencelni fogja azt más gyártók számára is, így a fogyasztók más termékekben, többek között televíziókban is viszontláthatják majd a chipet.

A következő generációs Playstation már alapból támogatni fogja az online játékot, amely a konzol tervezett megjelenésének idejére, 2005-re elméletileg már nagymértékben el fog terjedni a világ minden pontján. Az online játék mellett a felhasználók állítólag magukat a programokat is az Interneten keresztül tölthetik majd le Playstation 3-ra, mivel a gépben várhatóan nem is lesz megtalálható DVD-meghajtó.

A Playstation 2 konzolból eddig világszerte 28 millió darabot értékesített a Sony. Mint ismeretes, a játékgép 2000. márciusában debütált Japánban; Európában és az észak-amerikai piacon pedig 2000. vége óta vásárolható meg. A Playstation 2-höz elvileg még az idei év második felében elérhető lesz egy adapter, melynek segítségével a konzolt az Internetre is csatlakoztatni lehet majd, ezáltal online játékok használata is megoldott lesz. Hasonló szolgáltatás beindítását tervezi a Microsoft Xbox konzoljával (amely eleve rendelkezik Ethernet csatlakozóval), valamint a Nintendo a GameCube-bal.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés