Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az egyik legjobb professzionális videovágó kártya

Laptop

Az egyik legjobb professzionális videovágó kártya

Minden, videofeldolgozáshoz szükséges képesség egyetlen kártyában – mindez ráadásul a hasonló célgépek árának kicsiny töredékéért.

Videostreamek és effektek száma és kombinálhatósága, real-time megjelenítés lehetősége – egy professzionális videofeldolgozó egységgel kapcsolatos alapvető kérdések. A Pinnacle Pro-One egészen kiváló paraméterekkel dicsekedhet…

A Pro-One összesen 2 független videofeldolgozó engine-nel rendelkezik, ami egyben azt is jelenti, hogy legfeljebb 2 képet tud kép-a-képben funkciójával egy harmadik képben kimenetként megjeleníteni. Összesen 10 különböző (3D-s) effektet tud egyidejűleg és kombináltan kezelni és megjeleníteni (Creative Control) – természetesen real-time-ban. Ezek a paraméterek kiegészülnek a járulékos, de szükségszerű funkciókkal, mint például az élsimítás stb. A kártyában jól ötvözték és egyensúlyozták a teljesítményt a rugalmassággal, amelyek egymás nélkül természetesen nem lennének használhatók.

A Pro-One real-time-ban egyidejűleg 2, effektekkel tarkított kép(-a-képben) és mozgó 3D-s objektumok megjelenítésére képes, mozgó háttér előtt.

A kártya kezeli az analóg és digitális audio-/videojeleket egyaránt, előbbihez composite és S-video, illetve stereo audio be-/kimenettel, utóbbihoz 1 belső és 2 külső IEEE1394 FireWire csatlakozóval rendelkezik. A bemenetek folyamatosan monitorozhatók a kezelői felületre bevágott overlay ablakban.

A kártya capture funkciója legfeljebb 720×576 pixeles, 25 fps-os digitalizálást tesz lehetővé DV, Digital8, S-VHS, Hi-8, VHS és Video8 formátumokból. A digitalizált jelfolyam DV-minőségben óránként mintegy 14 GB kapacitást igényel, ami (nem valós idejű) feldolgozás utáni tömörítés után természetesen a töredékére csökkenthető.

Kimenetként használhatunk DVD, VCD, MPEG-1, MPEG-2, WMA, RealMedia, QuickTime vagy AVI formátumokat, miközben az elkészült anyagot DV, Digital8, S-VHS, Hi-8, VHS és Video8 formátumba exportálhatjuk is.

A kártya dobozában megtalálható a feldolgozáshoz szükséges összes szoftver, többek között a DV Tools a capture-öléshez, a Hollywood FX RT az effektezéshez, a TitleDeko RT a feliratozáshoz, az Adobe Premiere 6 a vágáshoz és az Impression DVD SE a DVD- és VCD-készítéshez. Elmondható azonban, hogy professzionális vágáshoz az Edition DV szoftver a legalkalmasabb hozzá.

A Pinnacle Pro-One-t a Pinnacle európai roadshow-ja keretében mutatták be az újságíróknak. A kártya az Axico-nál vásárolható meg, végfelhasználói ára nettó 296.210 Ft.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés