Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha továbbra is kifolyik a szemünk…

Laptop

Ha továbbra is kifolyik a szemünk…

A korábbi hírünkben már bemutattunk egy megoldást, amely megoldotta az alacsony képfrissítési frekvencia problémáját, igaz, aktualitása miatt csak az ATI cég videokártyáira. Létezik viszont ehhez hasonló megoldás Nvidia grafikus kártyákra is…

A probléma a következő: Nvidia videokártyával rendelkezünk, a monitorunk is bőven tudja a 60 Hz feletti frissítési frekvenciákat, amit esetleg be is állítottunk a desktopon, ám háromdimenziós alkalmazásoknál mégis nagyon bántóan villog a kép (nem csoda, hiszen sokkal közelebbről nézzük a képernyőt, mint a többnyire 50 Hz-es televízió esetében). A tegnapi nap folyamán bemutatott program nagyon jó megoldást kínál erre a problémára, viszont csak az ATI eszközeivel működik.

Nvidia Refresh Rate Fix annak a szoftvernek a neve, amely kiküszöböli ezt a hiányosságot (amit voltaképp a drivereknek kellene megoldani). Van ennek is egy hiányossága, a 27.41-es és az annál újabb meghajtóprogramokkal nem működik együtt. Ennek ellenére érdemes kipróbálni, ha korábbi (Detonator) drivereket használunk.

Ugyan nincsen lehetőség annyi funkció beállítására, mint az ATI Refresh Fix esetében, de itt is könnyedén hozzáigazíthatjuk a kedvünknek legjobban megfelelő értékekhez a jelenlegi beállításokat (a monitorra tekintettel érdemes a monitor – és nem a kártya – tudásának maximumához állítani a frissítési frekvenciát).

A program magyar szerverről gyorsan letölthető, a kapcsolódó linkre kattintva.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés