Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gondok az alaplappal? Itt a megoldás!

Laptop

Gondok az alaplappal? Itt a megoldás!

Talán már mindenki találkozott olyan problémával, amelyért valószínűsíthetően a hardver volt a felelős, ám ellene tenni nem lehetett semmit sem. Szerencsére vannak olyan gyártók, akik odafigyelnek még ügyfeleikre…

A Gigabyte alaplapjai ugyan nem annyira ismertek, mint például az ASUS vagy az ABIT modelljei, de ettől függetlenül a cég kiemelkedik a tajvani hardvergyártók tucatjai közül, köszönhetően a vásárlókra fordított figyelemnek. Ennek ellenére nemrég mégis becsúszott egy hiba az egyik alaplapnál.

GA-8IRXP a típusszáma az érintett modellnek, mellyel kapcsolatban számos felhasználó arról panaszkodott a cégnek, hogy problémák lépnek fel a bootolási folyamat közben (egyébként maga az alaplap az idei év elején került a boltok polcaira, s az Intel 845-ös chipkészletén alapul). Mint kiderült, a processzor feszültségének megemelése esetén jelentkezik a hiba, melyet azóta sikerült beazonosítania a cégnek, s megállapították, hogy a BIOS a felelős.

A Gigabyte azt javasolja, hogy akinek ilyen problémája adódott, az keresse fel a cég honlapját és töltse le, majd vegye használatba a site-ra nemrég felkerült BIOS-frissítést (az F7-es verziót). A cég honlapján természetesen elérhető a frissítés menetének leírása is, mégis, akiknél nem jelentkezett ez a hiba, az inkább ne nyúljon a BIOS-hoz.

A frissítés a kapcsolódó linkek közül az alaplapok BIOS-frissítéseire kattinva, és ott a GA-8IRXP típusú terméket kiválasztva megtalálható, neve: 8irxp_f7a.zip.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés