Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az AMD visszakozik: marad a Duron?

Laptop

Az AMD visszakozik: marad a Duron?

Csak pár napja röppent fel a hír, hogy a Duron ideje leáldozóban van, az AMD azonban ködösít. Lehet, hogy mégiscsak továbbél sokak kedvelt processzora?

Az alacsony árkategóriás processzorokat az AMD-nél mindig is a Duron képviselte. Egy héttel korábban hírt adtunk arról, hogy a Hammer processzorcsalád érkeztével az év végiéig eltűnnek a Duronok az AMD termékkínálatából (s helyüket az Athlon processzorok veszik át). Lehet, hogy mégiscsak visszakozik a chipgyártó?

Németországban ugyanis a cég képviselői úgy nyilatkoztak, hogy várhatóan még 2003-ban is fognak Duronokat árulni. Az AMD németországi szóvivője, Jan Gutter szerint annak ellenére, hogy az Athlon XP-k értéke szépen lassan Duron-árkategória körüli szintre süllyed majd le, nem lesz egyedül ebben a szegmensben, még csak a cég termékkínálatát nézve sem.

Természetesen nyíltan senki sem beszél konkrétumokról, csak olyan nyilatkozatokat lehet hallani, mint például: addig lesznek Duronok, amíg a piac igényli stb. Kérdés, hogyha az Athlon processzorok ára lesüllyed, akkor ki fogja majd megvásárolni a nála csak alig olcsóbb Duronokat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés