Connect with us

technokrata

Elkelt a kétmilliomodik iPAQ kéziszámítógép

Laptop

Elkelt a kétmilliomodik iPAQ kéziszámítógép

Noha a Palm még mindig több PDA-t értékesít a Compaqnál, az utóbbi cég iPAQ nevű kéziszámítógépei egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

A Compaq bejelentése szerint a két évvel ezelőtt piacra dobott iPAQ kéziszámítógépekből immár több mint 2 millió darabot értékesített. A Compaq tenyérgépei a Palm PDA-knál magasabb árkategóriát képviselnek. Az elmúlt negyedévben a Compaq 160 millió dolláros bevételre tett szert az iPAQ-ok eladásából, ami 18 százalékkal magasabb az egy évvel korábban elért eredményeknél. Ugyanakkor sem eladott darabszám, sem pedig bevételek terén nem sikerült felülmúlnia a Compaqnak a Palm céget, amely kéziszámítógépeinek eladásából az elmúlt negyedévben 300 millió dollárt bevételezett.

Bár a HP és a Compaq cégek fúzióra készülnek, egyelőre nem világos, hogy vajon a HP Jornada nevű PDA-termékvonalát, vagy a Compaq iPAQ-ját fogják-e megtartani, esetleg mindkét típus gyártása folytatódni fog. A Compaq egyébként az iPAQ-kal a fogyasztói szektoron kívül többek között a nagyvállalati és kormányzati piacot is meg kívánja célozni, de a termék többek között a BMW Z3-as sportkocsijához is rendelhető az opcionális navigációs rendszer részeként. A Compaq a Raytheon céggel közösen az iPAQ strapabíró, Agama névre keresztelt változatának kifejlesztésén munkálkodik, amelyet kifejezetten katonai alkalmazásra szán.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin