Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elkelt a kétmilliomodik iPAQ kéziszámítógép

Laptop

Elkelt a kétmilliomodik iPAQ kéziszámítógép

Noha a Palm még mindig több PDA-t értékesít a Compaqnál, az utóbbi cég iPAQ nevű kéziszámítógépei egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

A Compaq bejelentése szerint a két évvel ezelőtt piacra dobott iPAQ kéziszámítógépekből immár több mint 2 millió darabot értékesített. A Compaq tenyérgépei a Palm PDA-knál magasabb árkategóriát képviselnek. Az elmúlt negyedévben a Compaq 160 millió dolláros bevételre tett szert az iPAQ-ok eladásából, ami 18 százalékkal magasabb az egy évvel korábban elért eredményeknél. Ugyanakkor sem eladott darabszám, sem pedig bevételek terén nem sikerült felülmúlnia a Compaqnak a Palm céget, amely kéziszámítógépeinek eladásából az elmúlt negyedévben 300 millió dollárt bevételezett.

Bár a HP és a Compaq cégek fúzióra készülnek, egyelőre nem világos, hogy vajon a HP Jornada nevű PDA-termékvonalát, vagy a Compaq iPAQ-ját fogják-e megtartani, esetleg mindkét típus gyártása folytatódni fog. A Compaq egyébként az iPAQ-kal a fogyasztói szektoron kívül többek között a nagyvállalati és kormányzati piacot is meg kívánja célozni, de a termék többek között a BMW Z3-as sportkocsijához is rendelhető az opcionális navigációs rendszer részeként. A Compaq a Raytheon céggel közösen az iPAQ strapabíró, Agama névre keresztelt változatának kifejlesztésén munkálkodik, amelyet kifejezetten katonai alkalmazásra szán.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés