Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kisebb, gyorsabb tömörítés – WinRAR v3.00 Beta 6

Laptop

Kisebb, gyorsabb tömörítés – WinRAR v3.00 Beta 6

Megjelent a híres archiváló program legújabb verziója, mely igen sokat fejlődött. Bővebb információ és letöltés itt található.

A WinRar egy 32 bites RAR tömörítő, amely méltán népszerű a területén. A Huffman-kódolásra épülő tömörítő programot mondhatni sokadszor, de teljesen átszervezték. Ez nem a program megjelenésére, hanem a kódolási szabályokra érvényes.

Már az előző verzióban lehetősége volt a felhasználónak, hogy akár 8,5 GB-os archívumokkal dogozhasson, de ez nem minden esetben működött. A drag&drop technikát ugyan támogatja a program, de ilyen nagy méretű állományoknál többször befagyott, mint amennyit dolgozott vele. A fejlesztők – a RARLab – ezt teljesen kiküszöbölték, már akár 10 GB-ig is tökéletesen be- illetve kicsomagol a program RAR formátumban.

A RAR formátumon kívül támogatja még a ZIP-et, amit maximum 4 GB-os méretig tud kezelni. Kicsomagolás szintjén támogatja az ARJ, CAB, LZH, ACE, TAR, GZ, UUE, BZ2, JAR, ISO archívumokat. Egy úgynevezett SFX moduljával önkicsomagoló archívumokat készíthetünk, melyekhez akár telepítési (kicsomagolási) útmutatót is csatolhatunk.

Lehetőségünk van beállítani a felhasználói felületen vagy parancssoron keresztül a tömörítési hányadost és a tömörítéskor használható memória címtár méret. Így akár kétszer olyan gyorsan készíthetünk 50%-kal kisebb file-t.

Mindezek mellett továbbfejlesztették a jelszóval levédhető állományok titkosítási eljárását is, így nagyobb biztonságban lehetnek állományaink. A Windows NT4/2k/XP által használt NTFS file-rendszert is már tökéletesen használja a program, így elmondható, hogy bármely Windows alatt tökéletesen működik.

A beta 6-os verzió még kizárólag angol nyelven érhető el, de nemcsak Windows, hanem Linux, DOS és FreeBSD alá is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés