Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent az Apple legújabb LCD-je – gyönyörű színvilág, hatalmas méret

Laptop

Megjelent az Apple legújabb LCD-je – gyönyörű színvilág, hatalmas méret

Torzításmentes geometriával, mindössze 5 centiméteres vastagsággal, és még számtalan érdekes és szemnek gyönyörű jellemzővel rendelkezik az Apple új monitora.

Az Apple a tokiói MacWorld Expo szakkiállítás és konferencia megnyitóján mutatta be a Cinema Display folyadékkristályos képernyő legújabb, 23 colos, megnövelt felbontású változatát. Az új megjelenítő által támogatott legnagyobb felbontás 1920×1200 képpont, amely bőven elegendő például a High Definition Television (HDTV) anyagok számára is. Az új képernyő az Apple Final Cut Pro szoftver számára pedig már elegendő területet biztosít a HDTV tartalom szerkesztéséhez is.

Az aktív-mátrix folyadékkristályos technológiára épülő Apple Cinema HD Display teljesen digitális úton csatlakozik a számítógéphez a minél tökéletesebb képminőség érdekében. Szemben az analóg csatlakozókkal felszerelt más lapos monitorokkal, a Cinema HD képernyő a digitális jelátvitelnek köszönhetően teljesen torzítás-mentes geometriát biztosít. Az alig több mint 5 cm vastag készülék 16:10-es képarányt kínál, mely ideális a kiadvány-szerkesztő és műszaki dokumentációs felhasználások számára is, mert például lehetővé teszi oldalpárok együttes szerkesztését is. 24 bites színmélységet támogat, és 160 fokos látószöget biztosít, valamint természetesen kiválóan illeszkedik az Apple ColorSync színhűség-biztosítási rendszerébe.

A 23 colos Apple Cinema HD Display jól kiegészíti az Apple teljesen digitális monitor-családját, és kitűnően illeszkedik az új Power Mac G4 munkaállomások formavilágába is. A Cinema HD képernyő is az Apple ADC csatlakozóját használja, mely egy kábelen juttatja a monitorba a video- és USB jelet, valamint a tápfeszültséget, nagy mértékben leegyszerűsítve a számítógépet körülfogó kábelrengeteget – sőt, egy két-kapus USB elosztót is tartalmaz.

A 23 colos Apple Cinema HD Display először 2002. áprilisában kerül a forgalmazókhoz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés