Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel behódol?

Laptop

Az Intel behódol?

Az Intel sokak meglepetésére megváltoztatta álláspontját a hordozható számítógépekkel kapcsolatban.

Az Intel ugyanis elhatározta, hogy mostantól támogatja az asztali processzorok felhasználásával épített hordozható számítógépeket. Az Intel eddig semmiféle támogatást nem nyújtott az érintett gyártóknak, és kifejezetten ellene volt a hasonló megoldásoknak. Azonban a piacon rendkívül jól szerepelnek az asztali processzorokkal felszerelt hordozható gépek.

A cég ennek a tendenciának a megtörésére elsőként a drasztikus mobil P4 árcsökkentés bejelentésével próbálkozott (ez májusban várható), azonban ez az intézkedés nem hozta meg a kívánt eredményt. Ennek egyik oka, hogy a pillanatnyilag jóval drágább P4-M processzorok az árcsökkentéssel sem lesznek annyira olcsók, mint asztali társaik. A másik lényeges tényező ebben a kérdésben, hogy a nem mobil gépekbe szánt CPU-k órejel és újdonságok tekintetében mindig a mobil típusok előtt fognak járni.

Ennek a két lényeges szempontnak figyelembe vételével döntött úgy az Intel, hogy mostantól minden segítséget megad az asztali Pentium 4 processzoros mobil gépek gyártóinak, továbbá reméli, hogy lépésével ebben a piaci szegmensben nagyobb részesedésre tehet szert.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés