Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel rossz hírt vett az AMD-nek

Laptop

Az Intel rossz hírt vett az AMD-nek

Az Aberdeen Group az AMD processzorainak teljesítményét jelző PR rating komoly kritikáját jelentette meg.

Az Intel által finanszírozott dokumentum szerint a PR rating alapjaiban hibás, és megtévesztő képet ad a vásárlóknak az AMD termékeiről.

Az irományban „Pinocchio Factor” névvel illetett teljesítmény-jelzés az Aberdeen Group szerint már pillanatnyilag is pontatlan, és idővel még pontatlanabbá válik. Ugyanis az AMD által közzétett teszteredmények hibákat tartalmaznak, valamint napról napra elavultabbak a kapott eredmények. Továbbá a Northwood mag megjelenésével az összehasonlító PR rating teljesen alkalmatlan az AMD processzorainak teljesítményének meghatározására, lévén az még a Willamette mag idején készült.

Az elemzés elkészítésénél az Aberdeen Group semmilyen kérdést nem intézett az AMD-hez és semmiféle konzultációt nem kezdeményezett a céggel. A dokumentum megjelenése után természetesen az AMD találkozót kért az Aberdeen Grouptól a felmerült pontatlanságok és hibák tisztázásának okán. A felkérésre még nem érkezett válasz, továbbá kommentár sem került nyilvánosságra eleddig az Aberdeen Grouptól.

Az AMD természetesen felháborodott, ami teljesen érthető, lévén az információk, melyekre az egész dokumentum alapul, bizonyos részleteiben nagyon pontatlanok, sőt egyes részletek teljesen tévesek. Erre a legjobb példa, hogy az Aberdeen Group tudomása szerint az AMD processzorait az Intel processzorainak teljesítményéhez hasonlítja. Ez komoly tévedés, ugyanis az Athlon XP processzorok teljesítményét a Thunderbirdök teljesítményéhez méri az AMD egy meglehetősen komplikált és sokrétű teszt segítségével, melynek elemei ismert és elismert tesztprogramok.

A végső kérdés, melyet nem lehet megkerülni, hogy az Intel mégis hogy adhatott ki egy ilyen elemzésre pénzt?



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés