Connect with us

Hirdetés

technokrata

Iomega: vissza a gyökerekhez

Laptop

Iomega: vissza a gyökerekhez

Az adattároló eszközöket gyártó Iomega cég mostantól legismertebb termékeire, a Zip meghajtókra fog koncentrálni.

A vállalat dél-ázsiai és kínai régiókért felelős igazgatója egy interjúban elmondta, az Iomega a jövőben a PC-s adattároló eszközökre fog összpontosítani. Ennek megfelelően a vállalat leállt az olyan egyéb termékek gyártásával, mint a digitális fényképezőgépekhez szánt flashkártya olvasóként és Zip meghajtóként egyaránt használható FotoShow meghajtó. Megszüntették a nem túl kelendő PocketZip hordozható meghajtó termékvonalat (egyedül a PocketZip lemezek gyártása fog folytatódni), illetve a 40 MB-os kapacitású PocketZip lemezeket használó HipZip MP3 walkmant is kivonta a piacról a gyártó.

A cég képviselője megjegyezte, az Iomega a jövőben meghagyja a személyi számítógépeken túli piacot más gyártók számára, ehelyett a cég legismertebb és legnépszerűbb termékeit, a Zip meghajtókat és az ezekben használatos lemezeket helyezik a középpontba. Az Iomega bevételeinek közel 80 százaléka ezen termékek eladásából származik. A cég 2001. harmadik negyedévéig összesen 44 millió darab Zip meghajtót, és 275 millió Zip lemezt értékesített.

Zip meghajtókból jelenleg számtalan típus van a piacon, kezdve a belső IDE és SCSI buszos változatoktól a párhuzamos vagy USB portra csatlakoztatható külső modellekig. A Zip meghajtókhoz kétféle – 100 és 250 MB-os tárkapacitású – lemezek kaphatók. Az idei év során egyébként több új Zip drive megjelenésére is számítani lehet.

A gyártó képviselőjének elmondása szerint egyébként elég jól alakulnak az Iomega Predator nevű külső CD-újraíró meghajtóinak eladásai is. Érdekesség, hogy a cég új reklámkampányainak egyik alappillérét az a tény képezi majd, hogy míg nem ismeretes a CD-RW lemezek pontos élettartama, addig a Zip lemezek bizonyosan képesek jópár évig megőrizni a rajtuk tárolt adatokat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés