Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan lesz a Sound Blaster Live!-ból Audigy?!

Laptop

Hogyan lesz a Sound Blaster Live!-ból Audigy?!

A Sound Blaster Live! kártyából Audigy varázsolható, ráadásul még csípőfogó sem kell hozzá. Sokkal egyszerűbben elvégezhető az upgrade – lássuk, hogyan…

Történt, hogy valaki a Távol-Keleten kitalálta (kitálalta?), hogy a hatalmas marketingfelhajtással beharangozott Sound Blaster Audigy meghajtóprogramja kis módosítással a Sound Blaster Live!-ot is tudja üzemeltetni – teljes Audigy funkcionalitással. Persze ez esetben le kell mondanunk az IEEE1394 FireWire portról és a 24 kbites, 96 kHz-es lejátszásról is – de kicsire ugyan nem adunk!

Az ismeretlen programozó arra a következtetésre jutott, hogy az Audigy chip magja valójában egy EMU10K1 chip, amelynek a driver csupán az azonosító kódját ellenőrzi. Az ellenőrzést kiiktatva azonban a driver gond nélkül elhiszi, hogy valójában Audigy kártyával van dolga – és a Live! Audigy-ként kel életre!

Mindezt akár hazugságnak is kezelhetjük, hiszen még nem próbáltuk ki (ígérem, ezt pótoljuk) a lehetőséget. Azonban van egy bökkenő, amely új értelmezést ad a hazugság gyanújának: a Creative perrel fenyegetőzik – ez azonban azt jelenti, hogy valószínűleg van valami furfang a dologban! Lehet, hogy valóban az EMU10K1 chipet használták a Live! elkészülte utáni “több éves fejlesztés” után? Elképzelhető. Lehet, hogy az ismeretlen programozó olyan fátylat lebbentett fel, ami igencsak kellemetlen a Creative-nak? Ez sem kizárható.

Akármi is az igazság, az ismeretlen programozó meglehetősen jól használható útmutatót adott állítása alátámasztására, melyet DarkDeus fordított angolra. Mi még nem próbáltuk ki, méréseket sem végeztünk, azonban a közeljövőben sort kerítünk rá, és akkor kiderül, vajon egyszerű kacsa-e a hír vagy az Audigy valójában egy meglehetősen jól profitáló, (a Creative számára) költséghatékony “megoldás” – eddig…



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés